Archive

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско - официален партньор на Световната купа по ски алпийски дисциплини

19.01.2009

Излъчването на събитието ще предизвика световен интерес към Банско и ще привлече туристи - любители на зимните спортове от над 30 държави

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско ще има честта да бъде официален партньор на Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени, която ще се състои между 28 февруари и 1 март 2009 г. Всички ВИП гости, които ще присъстват на събитието ще се насладят на лукса и качеството, които предлага Кемпински Хотел Гранд Арена - Банско.

BHRA

Състезанията по ски алпийски дисциплини имат един от най-високия зрителски рейтинг в света. Излъчването на събитието ще предизвика световен интерес към Банско като зимна дестинация и ще привлече туристи - любители на зимните спортове от над 30 държави. Състезанията от Световната купа ще се излъчват на живо от над 20 телевизии, сред които БНТ, Eurosport, ZDF и други. Над 200 журналисти, от които 150 чуждестранни, ще отразяват двудневната надпревара.

Организацията и подготовката за купата е оценена на 3,5 млн. лева. Един милион е инвестиран в подобряване на условията по пистите, на които ще са разположени двадесет и две камери. Банско предлага перфектни условия за ски от средата на декември до средата на април месец. Въпреки това оръдия за изкуствен сняг са на разположение за да бъде създадена необходимата снежна основа.

BHRA

При производството на сняг съвременната световна практика не допуска използването на каквито и да било химикали или други агенти - снегът се получава по напълно естествен начин единствено от вода. Нещо повече - генераторите на модерните снежни оръдия изобщо не използват масло за смазка, което ги прави напълно екологични. Банско разполага с най-съвременна автоматизирана система за заснежаване, което дава сигурност, че изкуственият сняг в курорта е създаден по изцяло екологичен начин.


  Назад към Новини