Archive

Най-модерният хотелски комплекс в Северозападна България е новият член на БХРА „Скалите”

12.01.2009

Четиризвездният „Скалите” инвестира в културен и конгресен туризъм

BHRA

На 9 януари 2009 г. БХРА открива официално хотел „Скалите” в Белоградчик – най-новият член на асоциацията. Изцяло реновираният четиризвезден хотелски комплекс е разположен в централната част на града и предлага условия за организиране на бизнес събития, както и почивка през уикенда. „Скалите” имат общо 81 легла в 18 единични, 5 двойни стаи, 20 студия, 3 апартамента и 2 VIP апартамента. Част от стаите предлагат уникална гледка към прочутите скали – най-известната забележителност на града, която привлича годишно много туристи.

BHRA

На разположение на гостите на хотелския комплекс са седем заведения: ресторант със зимна градина - 150 места и отделна банкетна зала – 15 места, винарна – 70 места, виенски салон със собствена сладкарска продукция – 45 места, панорамен бар – 45 места, лоби бар – 20 места, градско кафе с 45 места, лятна градина с барбекю и джакузи - 55 места. За провеждане на работни срещи, семинари, конференции, фирмени събития и др. в „Скалите” са оборудвани две конферентни зали: голямата е с капацитет от 125 места и възможност за симултанен превод, мултимедия, прожекции и малката - с 20 места. На разположение на бизнес клиентите е и безжичен Интернет.

BHRA

BHRA

Хотелският SPA център предлага на гостите си закрит плувен басейн, джакузи, фитнес зала, три вида сауни (класическа, парна и билкова), както и разнообразни SPA процедури. В комплекса има магазин, салон за красота и банка. По желание на гостите на „Скалите” се организират допълнителни културни и пешеходни турове: до прочутите Белоградчишки скали; до музеите и културно-историческите забележителности в града; до една от най-известните и най-големите пещери в България – „Магура” (с обща дължина на откритите досега галерии около 2500 м), която отстои на 17 км от града; до най-голямото по площ вътрешно езеро в България - Рабишкото езеро (с дълбочина до 40 м), както и планински маршрути по еко-пътеки с различно натоварване.

BHRA

До днес в реновирането и обзавеждането на хотелския комплекс са инвестирани над 15 млн. лв. В строителните и довършителните работи са използвани изцяло български фирми, а в обзавеждането и вътрешния дизайн – и чуждестранни. В „Скалите” работят общо 80 души мениджъри и персонал, предимно от града и региона. Всички те са предварително обучени и преминали задължителна преквалификация по вътрешната програма на хотелския комплекс за подготовка и обучение на кадрите. Предстои категоризация и въвеждане на НАССР система за работа.

BHRA

През 2009 г. собственикът на четиризвездния хотелски комплекс „Елаците мед” АД планира нови инвестиции в разширяване на легловата база, с цялостното реновиране на съседен обект, както и допълнително обучение на персонала в областта на хотелиерството, ресторантьорството и SPA услугите. В първата година от включването си в туристическата база на града, „Скалите” ще обявят своя конкурс за детски рисунки на тема „Културно-историческото наследство на моя роден край”, изложбата от който, заедно с наградените творби, ще бъде показана в хотела през месец юни т.г. в рамките на традиционния празник на Белоградчик на Петровден.

BHRA

Голямата новина, която съобщи мениджърският екип на „Скалите”, потвърди на срещата с журналистите и туроператорите и кметът на града Емил Цанков. Уникалните Белоградчишки скали участват заедно с река Дунав в състезанието за природни забележителности, организирано от неправителствената организация „Нови седем чудеса на света”. След останалите най-красиви природни творения (след пресяването от 441 на 261 обекта) в списъка за гласуване до 7 юли т. г. са Белоградчишките скали, които българите и чуждестранните туристи могат да подкрепят на сайта www.new7wonders.com.

BHRA

Най-новият член на БХРА – комплекс „Скалите”, се обърна към асоциацията да бъде подкрепен активно от всички нейни членове в гласуването, като дава първия пример за това: всеки български и чуждестранен гост на „Скалите” ще намери в стаята си и в заведенията на комплекса писмена покана да гласува за Белоградчишките скали.

BHRA

„Това е големият шанс за България и българския туризъм”, подчерта на срещата Емил Цанков, кмет на града – „Разчитаме за това гласуване на всички в туризма, на бизнеса, на неправителствените организации, на цялата страна. Вече сме в активна връзка с Държавната агенция по туризъм, която ни подкрепя. В тази кампания ще търсим помощ от всички българи, защото това е световно събитие, което се случва веднъж тук и сега и България трябва да участва в него. Предстои да изберем инициативен комитет, който ще работи за активизиране на българите при това гласуване. Това е шанс за Белоградчик и културния туризъм, за световно популяризиране на Белоградчишките скали и най-новият хотелски комплекс „Скалите” в Северозападна България е наш естествен партньор в тази кампания”.

BHRA

По време на коктейла в "Скалите" пред колегите от туристическата гилдия и представителите на медиите, Станислав Павлов, главен секретар на Съюз на гражданите и бизнеса в туризма към БТК и Александър Спасов, собственик на туристическа агенциая "Аеротравел" връчиха и две награди. На туристически комплекс "Мадона" - Белоградчик за № 1 в комплексни туристически услуги за 2008 г. и лично на Радослав Младенов - "Първоцвет" ООД за инвеститор №1 на миналата година.

BHRA

© Текст и снимки: Соня Алексиева


  Назад към Новини