Archive

Престижни награди на Балканския алианс на хотелските асоциации (BAHA) за вк „Св. Тома”, кк „Диневи Резорт” и Велинград

25.12.2008

Наградените членове на БХРА бяха аплодирани от над 300 колеги на официалната церемония в петзвездния хотелски комплекс „Радон” в Сараево

Тази година Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация номинира три туристически обекта за Балканските награди за 2008 г., които бяха връчени от Балканския алианс на хотелиерските асоциации (BAHA) на 17 декември 2008 г. в гр. Сараево, Босна и Херцеговина. Членовете на BAHA единодушно одобриха и трите награди, които по традиция бяха официално връчени в навечерието на Коледните и Новогодишните празници. Така тази година България получи три от общо петте връчени награди за професионални постежения в балканския туризъм.

BHRA

На официалната церемония в петзвездния хотелски комплекс Radon Plaza, наградените български обекти бяха аплодирани от над 300 колеги от хотелския и ресторантьорския бранш на Босна и Херцеговина. Българската делегация, водена от председателят на БХРА Благой Рагин стана част от престижното събитие, което събра наградените - най-добрите професионалисти на балканския туризъм.

Сред специалните гости на церемонията за връчване на наградите „Златна корона” за най-добрите хотелиери и ресторантьори в Босна и Херцеговина бяха представители на осем балкански страни и членовете на УС на BAHA – Благой Рагин, Бранко Кривокапич, Дончо Таневски, Амир Хаджи и др. От името на балканските си колеги Благой Рагин, пожизнен президент на Балканския алианс на хотелиерските асоциации, благодари на колегите си за признанието на българските успехи в туризма и за големите награди на трите обекта.

BHRA

В категорията „Ваканционен комплекс № 1 на Балканите за 2008 г.” беше избран ваканционен комплекс „Свети Тома” – Аркутино с инвеститор „Главбулгарстрой Инвест” ЕАД - дъщерно дружество на „Главболгарстрой”. Наградата получи лично изпълнителният директор на дружеството г-н Светослав Любомиров. Той благодари на БХРА и на BAHA за професионалното признание и от името на вк „Св. Тома” покани представителите на осемтте балкански страни да присъстват на в наградения ваканционен комплекс на откриването на летния сезон 2009.

BHRA

„Св. Тома” получи наградата „Ваканционен комплекс № 1 на Балканите за 2008 г.” броени дни след като беше отличен с Годишната награда на БХРА в категорията „Най-ефективна инвестиция в туризма” за 2008 г. Престижната на награда на асоциацията получи лично на официалната церемония в „Шератон София хотел Балкан” лично г-н Калин Пешов, изпълнителен директор на „Главболгарстрой Холдинг”.

BHRA

Основната концепция на вк „Св. Това” е съчетаване на уникални условия за почивка с разнообразна природна среда и хармоничен облик. Къмплексът разположен на територия от 30 950 кв.м., изграден в стила на старата созополска къща, обединява осем жилищни групи, носещи имената на съзвездия. В „Св. Тома” са включени и петзвездният хотел „Карина”, развлекателен кът, пет открити плувни басейна, търговска зона и др.

Плътността на застрояване е 20 процента, а зелените площи и басейните заемат над 50 процента от площта на комплекса. Общият размер на инвестицията е над 40 млн. лв., от които - над 12 млн. лв. в инфраструктура: водопровод, пречиствателна станция, използване на електромобили на територията на комплекса, озеленяване, дълбоководно заустване на пречистените отпадни води – изпълнено за първи път в България и др.

В категория „Курортен комплекс № 1 на Балканите за 2008 г.” беше избран кк „Диневи Резорт”. От името на наградените, наградата получи заместник-председателят на БХРА – г-жа Катя Тодорова. Престижното отличие беше връчено на известният български комплекс лично от г-н Амир Хаджи, президент на хотелската асоциация на Босна и Херцеговина.

BHRA

Курортен комплекс „Диневи Резорт” разполага с петзвезден бутиков хотел „Палас Марина Диневи” с всички удобства за индивидуален, семеен и конферентен туризъм, търговски център, висококачествени ресторанти, барове и кафенета. Освен тематичните ВИП партита, тук всяка година се провеждат множество бизнес, спортни и развлекателни мероприятия. Сред най-известните са: „Яхтено изложение Марина Диневи”, Международна регата „Св. Влас”, Международна регата „Уникредит – Булбанк”, „Суперкар Рали – Свети Влас” и др.

Изградено само на няколко километра от Несебър и кк „Слънчев бряг” пристанището „Марина Диневи” (с капацитет 300 яхтени места) бързо се превърна в хитово място за посещения, за което допринася и богатата програма от събития. Сигурността и спокойствието на посетителите, високото качество на предлаганите услуги и опазването на околната среда са сред приоритетите в управлението на „Диневи Резорт”, където се изпълняват строгите екологични критерии като член на българското движение „Син флаг”.

BHRA

За SPA столица на Балканите за 2008 г. тази година BAHA категорично избра Велинград. На церемонията в Radon Plaza наградата получи председателят на Златко Златанов, който предизвика аплодисментите на колегите си с емоционалното си изказване за туризма като най-добрия, най-печелившия бизнес, който обединява балканските страни. Наградата за Велинград беше връчена от г-н Бранко Кривокапич, президент на хотелиерската и рестораньорската асоциация на Сърбия.

BHRA

По изобилие и разнообразие на минералните си води Велинград се нарежда на първо място в България. Градът с най-големия карстов извор на Балканите с 570 л/сек. дебит, с 86 минерални извора с общ дебит 170 л/сек. има 2200 часа слънцегреене. Велинград се намира в горски фонд с 66 защитени зони и привлича многобройни туристи не само с богатството си от минерални извори, но и с добрата си лечебно-диагностична рехабилитационна база. Развитието на града като първостепенен национален и международен туристически комплекс подпомагат над десет SPA хотела и шест градски минерални бани. Всичко това заедно с активността на регионалната секция на БХРА в града са сред причините Велинград да бъде избран за SPA столица на Балканите за 2008 г.

BHRA

На официалната церемония в Сараево наградите на Балканския алианс на хотелиерските асоциации за 2008 г. получиха и хотел „Шератон” в Загреб, Хърватска и г-жа Светлана Сливанканин от Агенцията по туризъм на Черна гора.


  Назад към Новини