Archive

БХРА е партньор на първото издание на АрхИдеи Бургас

08.08.2016

От 15 до 21 август Бургас ще е сцена на дизайна и архитектурата. Архитекти, интериорни дизайнери, специалисти в изграждането на екстериор и ландшафтна архитектура, строителни предприемачи и специалисти ще се срещнат в Бургас, за да обменят идеи и опит. Форумът се осъществява със съдействието на Община Бургас. Организатори са Сдружение 7АРТ и АИДБ – Асоциация на интериорните дизайнери в България, а домакин ще е Експозиционен Център ФЛОРА.

БХРА е сред основните партньори на АрхИдеи, а нейният председател г-н Благой Рагин ще е един от лекторите по темата „Защо е важно да се работи с интериорен дизайнер - ползите от работата, добавената стойност“. В петък (19 август) от 17:30 до 18:15, в зала 2 на изложбения център, г-н Рагин, заедно с Димитър Людиев – собственик на верига пекарни и Семир Абумелих – управител на най-модерните болнични сгради в Бургас ще дискутират гледната точка на инвеститорите.

АрхИдеи е платформа, която ще се опита да надскочи популярният формат на изложение, който среща бизнеса с неговите партньори и потенциалните му клиенти. АрхИдеи има амбицията да се превърне в социален проект – сцена за демонстрации на тенденциите, иновативни идеи и реализации.

Изложба с включени архитектурни и интериорни проекти и концепции, както и фотографии на архитектурни и интериорни обекти от водещите студия в бранша е подредена на пешеходната зона пред Община Бургас. Жителите и гостите на морския град имат възможност да видят и проекти за общински конкурси, обекти печелили приза "Сграда на годината" , както и проекти, и реализации на водещи имена, които ще са гости-лектори на форума.

Едни от най-интересните акценти през тази седмица на дизайна в Бургас ще са четирите творчески работилници, за които записванията вече са в разгара си. Едната е креативната платформа за дизайн DesignMorphine, базирана на уъркшопи, лекции, проекти и изследвания в сферата на архитектурата, дизайна и изкуствата. Голям интерес предизвиква и курсът 3DMax с инструктор интериорният дизайнер Иван Стефанов, който е предназначен за тези, които имат базови или средни познания по 3DMax и VRAY и искат да дообогатят своите умения и да достигнат по-високи нива.

Дизайнерът Мая Дянкова в своя курс „Дизайн на заведения, предизвикателства за твореца“ ще даде отговор на въпроса „Къде свършва творчеството и се налага да прилагаш интериорните закони?“.

Четвъртата творческа работилница в дните на АрхИдеи ще е насочена към подобряване на търговски умения. Според менторът Георги Христулев „В днешния търговски свят, бизнесът харчи прекалено много за маркетинг, транспорт, офиси, свързани разходи за обеди, вечери и какво ли още не. Когато прибавим към това заплатите, бонус схемите и времето прекарано в срещи, търговските ни умения се превръщат в най-ценния актив, от който зависи дали бизнеса ни ще расте или ще се свива. Защото продажбите и само продажбите носят пари, всичко останало струва пари!“

В програмата освен изложбената част са предвидени и много лекции от лидерите в областта на дизайна и архитектурата в България.

Повече информация следене на официалната страница на АрхИдеи във Facebook
и със хаштаг #archideiBG


  Назад към Новини