Archive

Фондация „Бистра и Галина” отпразнува своята 15 годишнина

15.07.2015

Фондация „Бистра и Галина” отбеляза с тържествен концерт – заря 15 годишнина от създаването на Фондацията. Събитието се състоя на 6 юли 2015 г. в гр. Русе на площад „Свобода” и зарадва стотици жители и гости на града. В концерта участваха стипендианти на фондацията и лауреати от международни конкурси. Специалното участие в концерта на Славин Славчев – спечелил третия сезон на „Х фактор” предизвика истински фурор. От името на Управителния съвет на БХРА г-н Павлин Косев – председател на регионална структура на БХРА в гр. Варна поздрави г-жа Здравка Бърдарова – Председател на Фондация „Бистра и Галина” и връчи плакет и грамота.

Създатели и учредители на фондация „Бистра и Галина” са семейство Здравка и Страшимир Бърдарови. Тя носи името на едноименния известен хотел в гр. Русе, отличен с многобройни международни и национални награди за успешен туристически бизнес. Нейната основна цел е подпомагане образованието, професионалното обучение и творческото развитие на талантливи деца и млади хора от Русе и региона, както и популяризиране на културното наследство на България.

С приходите от хотела и от дарители се финансира дейността на фондацията по нейните основни програми: „Талантливите деца на Русе”, „Семейството на добрите хора”, „Институционално изграждане на организацията”, „Партньорство” и „Отворена програма”. Вече 15 години през м. юли се провежда Лятна детска академия в рамките на която децата творят, учат и играят в „класни стаи” по информатика, приложни изкуства, журналистика, начално програмиране, иконопис, фотография, рекламен дизайн, у-шу, комуникации и общуване, фолклорни танци, математическа и компютърна лингвистика и др. Благодарение на дейността на фондация „Бистра и Галина” и всеотдайната подкрепа на сем. Бърдарови, общата дарена сума за периода 2000-2014 г. по програмите на фондацията е 600 724 лв.


  Назад към Новини