Archive

ХУБАВИ ПРАЗНИЦИ ВИ ПОЖЕЛАВА ЕКИПЪТ НА ПРЕДАВАНЕТО „А СЕГА НАКЪДЕ?”!

29.04.2015

КАКВИ ПОСОКИ ЩЕ ВИ ПРЕДЛОЖИМ НА 1 МАЙ В ЕФИРА НА БНР? КАКТО ВИНАГИ, ПРОГРАМАТА Е „ХРИСТО БОТЕВ”, ВРЕМЕТО – ОТ 16.00 ДО 17.00 ЧАСА.

Между 1 и 6 май - пъстра палитра от празници, които буквално  „преливат” един в друг.

- В Чипровци килимът, който стана част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО, вече има свой фестивал - Анюта Борин, директор на Историческия музей в града, за работното време на културните обекти по време на празничните дни.

- Каква е връзката между килимарството и другия основен поминък на района, овцевъдството? И за Гергьовден в Чипровци ще е много интересно – Кани Анатоли Първанов, кмет на общината.

- В Орешак очакват гости за Международния фестивал на занаятите и изкуствата. Част от приятни изненади разкрива Донка Михайлова, кмет на Троян.

- Къде може да видим археологическата изложба на съкровищата от Лесичово? - С подробностите - Северина Васкова.

- Всяка капка дъжд е жълтица на Гергьовден, но кой пуска дъжда? В света на звездите и облаците, пролетната символика на народната астрономия и метеорология, събрани в изложба, ни води Ангел Янков, директор на Регионалния етнографски музей Пловдив.

- 6 май е празникът на град Русе. След дълги години прекъсване отвори врати музеят „Баба Тонка”. Дори преди да сме идвали, сега какво е по-различното? - Николай Ненов, директор на музея.

- Гергьовден - Ден на Отворените врати в Националния Военноисторически музей, София и филиалите в страната. За различните измерения на героизма - Соня Пенкова, директор на НВИМ.

- 6 май, любопитно за празника по света.

- Спортни маршрути: Не пропускайте! В Ст. Загора на стадион „Берое” се открива УЕФА Европейското първенство по футбол за юноши до 17 г.

- Полезна пътна информация.


  Назад към Новини