Archive

Членове на БХРА с престижни международни награди

24.02.2004

Русенският хотел “Бистра и Галина” – член на БХРА беше удостоен с престижната международна награда на туристическата, хотелиерска и кетъринг индустрия, учредена от Клуба на лидерите в търговията (Trade Leaders Club). Церемонията по връчване на на 29-те международни награди тази година на над 150 компании от цял свят се състоя на 28 януари 2004 г. в петзвездния хотел “Мелиа Кастилия” в Мадрид. Търговският представител на България в Испания г-жа Емилия Берова, заедно със секретаря на Клуба на лидерите в търговията - г-н Родригес, връчиха отличието лично на г-жа Здравка Бърдарова – управител и собственик на хотел “Бистра и Галина”.

Хотелът е носител вече на пет международни и национални награди от откриването си през 1999 г. до днес. Това престижно отличие е третата международна награда за русенския хотел “Бистра и Галина”, който е носител и на две от Годишните награди на БХРА – за най-добра инвестиция в туризма за 1999 г. и за член на асоциацията, допринесъл най-много за изграждане на туристическия имидж на България за 2001 г.

Още един член на асоциацията - “Новиз” ООД получи в края на м. януари т.г. престижното световно отличие “Звезда за качество” на компанията B.I.D. На 27 януари 2004 г. в конгресната зала на хотел “Хуса Принцеса” в Испания – Мадрид, г-н Любозар Фратев, един от първите членове на БХРА и собственик на известния пловдивски хотел “Новиз”, получи поредното признание. Това е международната награда “Звезда на качеството“ за лидерство в туризъм-иновации, технологии и корпоративно управление, присъдена на “Новиз” ООД - България, група от компании, определени като едни от най-големите доставчици на полимери в страната.

“Новиз” е сред известните имена в българския туризъм - през 1997 г. построява първия частен четиризвезден хотел в Пловдив. Хотелският комплекс е носител на Международната награда за услуги и качество за 2002 г. - Златен медал на организацията “АКТУАЛИДАД”. Новата награда беше връчена на Любозар Фратев в Испания от г-н Хосе Прието, президент на B.I.D. в рамките на 16-я международен конгрес в Мадрид’ 2004.

  Назад към Новини