Archive

Очакваме ви на Международното туристическо изложение „КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ” 2014 във Велико Търново

07.04.2014

От 10 до 13 април 2014 г. в изложбени зали „Рафаел Михайлов”- Велико Търново ще се проведе 11-то издание на Международното туристическо изложение „КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ”. Проявата се организира с любезното съдействие на Министерството на икономиката и енергетиката, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциация на българските туроператори и туристически агенции и Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов”. Домакин на форума е Община Велико Търново.

Участниците и гостите на Международното туристическо изложение „КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ” 2014 ще имат възможността да осъществят полезни бизнес контакти, да се запознаят с новите тенденции в културния туризъм и да се включат в дискусионна програма, включваща презентации и обсъждания по актуални теми, свързани с развитието на културно-историческото наследство, неговото съхранение и съвременно експониране, както и алтернативните възможности за представянето му. В програмата на форума ще бъдат представени номинациите за наградите от Националния конкурс „READ AND TRAVEL” („Чети и пътувай”). Най-добрите филми от последните 2 години за пътешественици и дестинации ще бъдат излъчени на X–тия Международен фестивал на туристическия филм – България “На източния бряг на Европа” в дните на борсата.

В дискусионната програма на изложението, БХРА ще участва с презентация: Представяне на "Средновековен град и крепост Хоталич - мистика, реалност и приключения в сърцето на България" представена от Найден Петров – директор Исторически музей - Севлиево. Презентацията ще се състои на 10 април (четвъртък) 2014 г. от 11.30 ч. в зала за дискусии 1 на изложбени зали „Рафаел Михайлов”. Очакваме ви на щанда на асоциацията по време на изложението. 

 


  Назад към Новини