Archive

Ползотворно премина Годишната среща на туроператорите Пловдив ‘2012, организирана от Община Пловдив

10.10.2012

Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ участва в Годишната среща на туроператорите Пловдив ‘2012, състояла се на 4-5 октомври т.г. и се запозна с богатите възможности за културен, религиозен, винен и спа туризъм в Община Пловдив.

ВАНА

Приветствие към участниците в срещата поднесе г-н Иво Маринов заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма и поздрави Община Пловдив за инициативата, предоставяща възможност на туроператорите на място да се запознаят с предложенията за туризъм в гр. Пловдив. Председателят на Общинския съвет на Пловдив г-н Любозар Фратев изказа задоволство от това първо по реда си събитие, което ще представи наследството и културата на Пловдив и региона и ще даде възможност на гостите да почувстват топлината на гостоприемните домакини.

ВАНА

В презентацията „Пловдив – усещане за изкуство и история” заместник кмета на Община Пловдив г-н Стефан Стоянов разказа за уникалното цивилизационно наслагване и усилията на община Пловдив за експониране на културното наследство и подобряване на съпътстващата инфраструктура.

ВАНА

За представителите на БХРА беше изключително удоволствие да разгледат резервата „Старинен Пловдив”; да се запознаят с прекрасното експониране на културното наследство от античния период - одеона, театъра, стадиона, форума и мозайките; да се насладят на гостоприемството, традиционната българска кухня и фолклор.

ВАНА

Туроператорите от Румъния, Германия, Великобритания, Сърбия, Италия, Виетнам, Австрия и България посетиха и планинските курорти в Родопите – Чепеларе и Смолян; балнео и спа курорта Хисар; местата за религиозен туризъм – Асеновград, Бачковския манастир и Света гора; винарските изби в Брестовица - „Тодоров”, „Нов живот”, „Бонини” и „Винифера”.

ВАНА


  Назад към Новини