Архив

Гранд Хотел Поморие - най-добър хотел на Балканите

01.02.2010

Престижната награда "Диамантен глобус" беше връчена на 47-я конгрес на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA) в Белград

Това е най-високата награда в хотелиерството, която се присъжда за първи път от IHRA на независим хотел за особени заслуги. Престижното отличие бе връчено на официална церемония в сръбската столица Белград в рамките на 47- я конгрес на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA). Гранд Хотел Поморие печели наградата в конкуренцията на хотели от цял свят - включително от Китай, Русия, Индия и от Латинска Америка.

Гранд Хотел Поморие беше номиниран за наградата от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, след като през 2007 г. получи Годишната награда на асоциацията за най-добър „Балнеохотел на годината”. През 2009 г. Гранд Хотел Поморие стана един от 12-те хотела в Европа и първият на Балканите със сертификат за качество EUROPSPA med на Европейската Спа Асоциация.

БХРА

В Белград заедно с Гранд Хотел Поморие, на България беше присъдена още една голяма награда. Най- големият приз в ресторантьорството бе връчен на известната верига „Хепи”, която спечели „Диамантен глобус” за най-добра ресторантска верига.

На 47- я конгрес на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (18- 21 януари 2010 г.) в Белград взеха участие 250 делегати от 42 страни. За първи път в 64- годишната история на най- старата браншова организация в туризма годишният й форум се проведе в балканска страна. През май 2010 г. България ще бъде домакин на заседанието на Борда на директорите на IH&RA беше решено на конгреса в Белград. Председателят на IH&RA д-р Гасан Аиди прие официалната покана да посети Гранд Хотел Поморие с всички членове на Борда на асоциацията.

От българска страна във форума участва делегация, водена от заместник.-министъра на икономика, енергетиката и туризма Иво Маринов. Презентацията на България включи разнообразни варианти за отдих с акценти върху културния, СПА-, уелнес-, еко-, етнотуризма и др. В рамките на посещението си в Белград заместник-министър Иво Маринов се срещна със заместник-министъра в Министерството на икономиката и регионалното развитие на Сърбия д-р Горан Петкович, който ръководи ресор туризъм. Заместник-министър Маринов бе модератор на кръгла маса "Балканите – място за инвестиции в туризма", в която участваха президентът на IH&RA Гасан Аиди и много членове на асоциацията.


  Назад към Новини