Архив

Председателят на БХРА участва в среща с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и заместник-министър Иво Маринов

29.01.2010

Данните за щетите, претърпени от бизнеса, вследствие на блокадата на българо-гръцката граница, могат да се подават в Кризисния щаб към Министерство на икономиката, енергетиката и туризма и в офиса на асоциацията

Вчера, на 28 януари 2010 г. министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и заместник-министър Иво Маринов се срещнаха с представители на браншови организации от различни сектори на икономиката, за да обсъдят възможностите за решаване на кризата с блокадата на българо-гръцката граница. В работната среща участва и председателят на БХРА Благой Рагин.

Министър Трайков информира представителите на бизнеса за проведените вчера срещи с гръцкия посланик в България и заместник-министъра на околното среда, енергетиката и климатичните промени на Гърция. На срещата те са уверили представителите на българското правителство, че разрешаването на спора е приоритет за гръцкия кабинет и очакват положително развитие по казуса.

На срещата министър Трайков представи стъпките за стартиране на съдебен иск пред Европейския съд в Брюксел във връзка с които се обърна към представителите на браншовите организации да съберат и предоставят на МИЕТ информация за претърпените загуби от фирмите, както и необходимите доказателства от фирмите в хода на последващо съдебно дело. В подобни случай процедурата предвижда съдебният процес да се води от името на европейската комисия срещу държавата-нарушител.

Данните за щетите, претърпени от бизнеса, вследствие на блокадата на българо-гръцката граница, могат да се подават в Кризисния щаб към Министерство на икономиката, енергетиката и туризма на тел.: 0800 15 665, e-mail: hotline@mee.government.bg, както и в офиса на БХРА на e-mail: bhra_office@abv.bg.


  Назад към Новини