Архив

БХРА представи на пресконференция носителите на наградите на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA) и Балканския алианс на хотелиерските асоциации (BAHA) за 2009 г.

28.01.2010

Аплодисменти за международното признание към българския туризъм и въпроси към наградените членове на асоциацията от Велико Търново, София, Варна, Поморие и Велинград в пресклуба на БТА

Вчера, на пресконференцията си в София, БХРА представи официално носителите на престижните награди на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA) и Балканския алианс на хотелиерските асоциации (BAHA) за 2009 г. Само преди броени дни българската делегация, участвала в 47-я конгрес на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA) в Сърбия (Белград), се завърна с най-много награди – признание за българския туризъм.

БХРА

БХРА представи лични наградените си членове в пресклуба на БТА и показа пред медиите видео репортаж и снимки от 20 януари т.г., където на гала вечерята на 47 конгрес на IH&RA в хотел „Интерконтинентал”, бяха обявени престижните отличия. Диамантените награди за лидери в туристическата индустрия на IH&RA бяха връчени лично от д-р Гасан Аиди, председател на IH&RA:

„Диамантен глобус за най-добър хотел на Балканите” на „Гранд хотел Поморие” – град, Поморие, получиха Бисерка Хънкова, изпълнителен директор и на Йонка Янакиева, директор “Маркетинг и продажби”

„Кристален глобус” – най-престижна световна награда за ресторантьорство на Happy Bar & Grill, получиха Калоян Благоев, представител на Happy Вar& Grill и Мила Живкова, маркетинг директор на Happy Вar&Grill

БХРА

Годишните награди на Балканския алианс на хотелиерските асоциации (BAHA) за 2009 г. бяха връчени от г-н Бранко Кривокапич, председател на Сръбската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (HORES), г-н Дончо Таневски – председател на Македонската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (HOTAM) и г-н Благой Рагин, председател на БХРА на:

Град Велико Търново - „Балканска столица на културния туризъм” - връчена на кмета на Община Велико Търново д-р Румен Рашев.

„Гранд хотел Велинград” - „Най – добър СПА хотел на Балканите”, връчена на Андрей Премянов, изпълнителен директор „Гранд хотел Велинград”.

„Най-добър градски хотел на Балканите” на „Гранд Хотел Димят” – Варна.

С грамота и почетен медал беше удостоен Благой Рагин, председател на БХРА и пожизнен президент на Балканския алианс на хотелиерските асоциации (BAHA) от председателя на IH&RA д-р Гасан Аиди.

БХРА

Специално за пресконференцията в столицата пристигнаха носителите на наградите от Велико Търново, София, Варна, Поморие и Велинград. Те показаха грамотите, статуетките и плакетите, с които бяха отличени и отговориха на въпросите на журналистите. Председателят на БХРА Благой Рагин разказа за събитието в Белград и подчерта пред медиите, че българските награди са престиж не само за асоциацията, но и за целия български туризъм. „Това е нашият принос за промяна на имиджа на България чрез туризма. Благодаря на членовете на асоциацията за това, което правят с труда и инвестициите си, защото за една малка България тези награди са „Еверест в туризма”. Сега е ред на усилията на правителството за подобряване на инфраструктурата на страната”.

БХРА

Заедно с наградените членове на БХРА - Йонка Янакиева, директор “Маркетинг и продажби” на “Гранд хотел Поморие”; Орлин Попов - собственик на Happy Вar&Grill; Даниел Панов - управител на общинска туристическа агенция “Царевград Търнов”; Димитър Лефтеров, собственик на “Гранд хотел Димят”, председател на ВАРХ и член на УС на БХРА и Мирослав Петков, мениджър „Продажби” на “Гранд хотел Велинград”, в пресконференцията участваха Георги Вълев – председател на регионалната секция на БХРА във Велико Търново и член на УС на БХРА и Диана Колчева, началник отдел „Туризъм” на община Бургас.

БХРА

Конгресът на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA) се състоя от 18 до 21 януари т.г. в Сърбия (Белград). Българската делегация беше водена от г-н Иво Маринов – заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма и Благой Рагин, председател на БХРА и пожизнен президент на Балканския алианс на хотелиерските асоциации (BAHA). В конгреса участваха делегати от 60 държави между които представили от Индия, Китай, Япония, Индонезия, Испания, Аржентина, Сирия, Йордания, Р Македония, Р Сърбия, Р България и много други.

БХРА

© Снимки:
Валери Захов
Румяна Попова


  Назад към Новини