Архив

Община Аврен получи Годишната награда на БХРА в категория „За принос в изграждане туристическия имидж на България за 2009 година”

11.12.2009

Красимир Тодоров, кмет на община Аврен: „Връчването на приза на асоциацията е изключително високо признание за нас - грамотата и статуетката са изложени в специална витрина в сградата на общината”

„Връчването на приза на БХРА е изключително високо признание за община Аврен. Събитието бе отразено в регионалния печат и общинския вестник „Аврен”. Грамотата и статуетката са изложени в специална витрина в сградата на общината.

Изключително сме доволни, че чрез туризма на жителите на общината се осигуряват работни места в комплекса и това ще продължава с разрастването на мащабния проект.

Наградата внася чувство на удовлетвореност на работещите в общинската администрация и на техническия екип от инженерите и архитекта на общината, утвърждаващи този проект. Имаме идея нашите деца и ветерани да посетят Москва и да върнат визитата на руските гости, които вече шеста година почиват в кс ”Камчия”, сподели за сайта на БХРА www.bhra-bg.org г-н Красимир Тодоров, кмет на община Аврен.

община Аврен

община Аврен

Община Аврен се намира във Варненска област, в състава й влизат 17 населени места и кк „Камчия”. Основните отрасли в общинската икономика са селско стопанство и туризъм, от 2003 г. тя е в списъка на общините, освободени от данък печалба по Закона за корпоративното подоходно облагане. С недокоснатата си природа и уникалното съчетание на гори, чисти плажове, устието на река Камчия и лимана Паша дере, кк „Камчия” притежава отлични дадености за развитие на туристически продукт в комплекса. В курорта са изградени два туристически информационни центъра по програма ФАР, създаден е познавателен маршрут „Камчийски лонгоз” и велосипедна алея.

Отличен пример за партньорство е осъществявания от правителството на град Москва инвестиционен план и поетапно строителство на „Международен детски санаторно-оздравителен комплекс Камчия”, включващ изграждането на детски лагери, спортен комплекс, център за развитие на изкуство и наука и др. в кк „Камчия”. Днес в него функционират хотел „Лонгоз” с 350 легла, „Лонгоз – 2” и комплекс „Кристал”. След приключване на мащабният инвестиционен проект през 2010 г. ще бъдат открити нови 2 000 работни места за местните жители.


  Назад към Новини