Архив

Десетки публикации, репортажи и информации за Годишните награди на БХРА 2009 в националните и регионалните медии

04.12.2009

Кой и защо спечели най-престижните награди в българския туризъм - следващата седмица в сайта на БХРА започва представянето на наградените туристически обекти и отличените колеги в различните категории

Призът за 4-звезден ваканционен хотел на годината грабна "Св. Иван Рилски".

paper.standartnews.com

28 Ноември 2009

хотел на годината грабна "Св. Иван Рилски". Наградите се дават от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Сред 5-звездните приза взе "Мелия Гранд Ермитаж". Най-добрият хотел за конгресен туризъм е столичният "Дедеман Принцес". Сред градските хотели с 5 звезди победител става "Димят" Варна. Балнеохотел на 2009 г. е девинският "Персенк", а за СПА хотел е обявен "Велина" Велинград. Бутиковият хотел на годината е "Глазне" Банско. За заслуги към родния туризъм беше отличена Райфайзенбанк. Най-голяма чуждестранна инвестиция у нас е тази в комплекса "Камчия".

Наталия Малчева



сп. HoReMag

бр.10, 2009г.

БХРА връчи годишните си награди за тринадесети път

Годишните награди БХРА 2009



сп. Еволюция

бр.4, декември 2009г.

БХРА връчи годишните си награди

Годишните награди БХРА 2009



в. "Бряг"

30 ноември 2009 г.

"Чарлино Плаза" обявен за най-добър семеен хотел на 2009 година

Годишните награди БХРА 2009

Годишните награди БХРА 2009



Туризъм и отдих

Награди на БХРА


Годишните награди БХРА 2009

Годишните награди БХРА 2009

Годишните награди БХРА 2009



в. Седмичен Труд

2 12 2009 г.

Славяна Манолова

Хотелиерите раздадоха "фатални" награди

Годишните награди БХРА 2009



в. "Сандански"

брой 26, декември 2009 г.

Отличиха СПА хотел "Свети Никола" за най-добър тризвезден хотел на 2009 година

Годишните награди БХРА 2009

Годишните награди БХРА 2009



в. "Аврен"

ноември 2009 г.

Общината получи авторитетна награда за принос в изграждане туристическия имидж на България

Годишните награди БХРА 2009



в. "Труд" - Варна

10 декември 2009 г.

На празника като Робинзон Крузо

Годишните награди БХРА 2009

Годишните награди БХРА 2009



БХРА връчва Годишните си награди за тринадесети път тази вечер

moitenovini.com

27.11.2009

Тази година към традиционните категории, по предложение на членове на БХРА, бяха добавени инови номинации – "За най-голяма чуждестранна инвеситиция в българския туризъм", "За най-голям принос в развитието на ресторантьорството", "Хотел за селски туризъм" и "Рибен ресторант".



Трайчо Трайков ще участват в 13-те Годишни награди на БХРА

speshno.info

петък, 27 ноември

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и заместник-министърът Иво Маринов ще участват в официалната церемония по връчването на 13-те Годишни награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциациа. Събитието ще се състои на 28 ноември 2009 година, от 19.30 часа, в хотел "Дедеман Принс София", съобщават от пресцентъра на Министерството на икономиката и енергетиката.

За 13-та поредна години БХРА ще отличи най-изявените мениджъри и собственици в туризма. За първа година по време на церемонията ще бъде връчен приз и в една нова категория – „За най-голяма чуждестранна инвестиция в българския туризъм”. /БГНЕС



Най-добрите в БХРА отличени на официална церемония

tourismbg.blog.bg

01.12.2009

Тринадесетите годишни награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) събраха по традиция професионалната гилдия в туризма на общ празник. Домакин на събитието тази година бе хотел „Дедеман Принцес София”, който получи и приза за хотел 5* за конгресен туризъм на 2009 г. Хотелът бе обявен и за отличник на Столична община - по брой реализирани нощувки измежду столичните хотели – 69 631 до края на октомври т.г.

Сред наградените измежду петздезните хотели са: градски - Гранд хотел „Димят” – Варна и ваканционен – „Мелия Гранд Ермитаж”. Измежду хотелите 4* отличени са СПА хотел „Св. Иван Рилски” – Банско и СПА хотел „Св. Никола” – Сандански. За балнеохотел на 2009-а бе обявен СПА хотел „Персенк” – Девин, а за СПА хотел – „Велина” – Велинград. Най-добрият семеен хотел сред членуващите в БХРА е „Чарлино Плаза” – Русе, а бутиков - хотел „Глазне” – Банско. Като най-ефективна инвестиция в туризма бе отличена тази за ваканционен СПА комплекс „Островче”, Разградско.

Четири нови категории допълниха годишните награди на БХРА – най-голяма чуждестранна инвестиция (Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия”), за принос в ресторантьорството в България („Хепи” ЕАД), за хотел за селски туризъм (еко комплекс „Смилян”) и за рибен ресторант („Капитан Кук”).

Признание за доброто сътрудничество с БХРА получиха и двама кметове – Емил Цанков на Белоградчик и Александър Краваров – на Банско, както и асоциирани членове, банка, журналист.

В присъствието на представители на правителството, на столичния кмет Йорданка Фандъкова и на елита на туристическия бизнес отличените получиха грамоти и специалната статуетка на БХРА.



БХРА връчва за 13-ти път годишните си награди

procheti.info

Петък, 27 Ноември 2009

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация днес връчва за тринайсти път своите Годишни награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта. От 1996 г. БХРА награждава най-изявените мениджъри и предприемачи в туризма, реализирали най-големите инвестиции в този бизнес. Заместник-министърът на земеделието и храните Преслав Борисов ще връчи една от Годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) за хотел за селски туризъм за 2009 г. Официалната церемония ще се състои тази вечер в хотел Дедеман Принцес София , зала Диамант от 19.30 ч.



Община Банско получи награда за най-ползотворно сътрудничество в туризма през 2009 г.

На официална церемония Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация връчи годишните си награди.

turisticheski.pogled.info

02.12.2009

Община Банско получи награда и грамота за най-ползотворно сътрудничество в туризма през 2009 г.

На официална церемония Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация връчи годишните си награди. Сред гостите на награждаването бяха министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, зам. министърът Иво Маринов, зам. министрите на културата и земеделието, кметът на София Йорданка Фандъкова, управителят на асоциацията Благой Рагин, както и много представители на туристически асоциации.

Наградата, присъдена на община Банско, бе получена от зам. кмета Сашка Въчкова. В своето изказване тя благодари на всички от туристическия бранш в града, благодарение на които Банско получи престижната награда.

„Благодаря на всички, сигурна съм, че без тях Банско не би спечелил наградата. Пожелавам на всички да бъдат все така всеотдайни и със същия хъс да работят и занапред”, каза в словото си Въчкова.

Освен получената грамота за най-ползотворно сътрудничество в туризма, Банско получи награда и от Асоциацията на българските енергийни агенции.

Наградата и сертификатът бяха получени от зам. кмета на община Банско Лазар Захов. Двете престижни награди бяха връчени официално на кмета на община Банско Александър Краваров от зам. кметовете Сашка Въчкова и Лазар Захов.



Трайчо Трайков и Иво Маринов ще участват във връчването на 13-те Годишни награди на БХРА

prkernel.com

27 Ноември 2009

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и заместник-министърът Иво Маринов ще участват днес, 27 ноември 2009г., в официалната церемония по връчването на 13-те Годишни награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциациа. Събитието ще се състои в хотел "Дедеман Принс София" (бившия хотел „Принцес”) от 19.30 ч. За 13-та поредна години БХРА ще отличи най-изявените мениджъри и собственици в туризма. За първа година по време на церемонията ще бъде връчен приз и в една нова категория – „За най-голяма чуждестранна инвестиция в българския туризъм”



БХРА награди кмета на Белоградчик

patuvane-tourism.com

ноември-30-2009

Белоградчишките скали станаха световноизвестни и стигнаха до четвъртфинала в номинацията за едно от новите седем природни чудеса, продължиха в конкуренция с други 261 обекта в 222 страни от света.”

Община Белоградчик сформира инициативен комитет „Природен феномен – Белоградчишки скали”, който работи усилено за популяризиране на номинацията – с председател кметът на Белоградчик Емил Цанков. Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) също участва като партньор в инициативния комитет за подкрепа на номинацията на скалите в тяхната надпревара с личното участие на трима свои членове. Неслучайно при гласуването на годишните награди, които БХРА връчи тази година за 13-и път, кметът Емил Цанков получи приза за най-ползотворно сътрудничество в туризма с община през 2009 г. в кампанията „Новите седем природни чудеса на света”. Общо за българския природен феномен са гласували 6.8 млн. души от цял свят през втората фаза на класацията, и от началото на годината да средата на юни скалите край Белоградчик са посетени от 155 хиляди туристи!

От 16 февруари до 4 март 2009 г. Белоградчишките скали заемаха първа позиция, но след това бяха изпреварени от Дяволският град в Сърбия. Във втората фаза на инициативата те се състезаваха с 261 природни обекта от 222 страни. В началото на месец юли т.г. чрез гласуване на хората от цял свят бяха избрани 77, като в третата финална фаза продължиха само 28 чудеса на природата. Уникалните Белоградчишки скали са включени в резервния списък (сега са на второ място от резервите в категорията) от 43 природни обекта, които ще имат шанс във финалната фаза, ако природен обект от финалистите бъде дисквалифициран по време на третата фаза.

Вотът ще продължи през цялата 2010 г. и ще приключи през 2011 г., когато ще бъдат обявени и новите седем природни чудеса на света.



27 НОЕМВРИ – МИНИСТЪР ТРАЙКОВ ЩЕ УЧАСТВА В ЦЕРЕМОНИЯТА ПО ВРЪЧВАНЕТО НА ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ НА БХРА

government.bg

27 Ноември 2009

Днес министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и заместник-министърът Иво Маринов ще участват в официалната церемония по връчването на 13-те Годишни награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. За 13-та поредна години БХРА ще отличи най-изявените мениджъри и собственици в туризма. За първа година по време на церемонията ще бъде връчен приз и в една нова категория – „За най-голяма чуждестранна инвестиция в българския туризъм"

Церемонията е от 19.30 ч. в хотел „Дедеман Принс София”.



Заместник-министър Преслав Борисов ще връчи наградата за хотел за селски туризъм за 2009 г.

mzh.government.bg

27.11.2009

Заместник-министърът на земеделието и храните Преслав Борисов ще връчи една от Годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) – за хотел за селски туризъм за 2009 г.

Отличията се връчват от 1996 г. на на-изявените мениджъри и собственици, реализирали и най-големите инвестиции в туристическия бранш.

Официалната церемония ще се състои днес – 27.11.2009 г. в хотел „Дедеман Принцес София”, зала „Диамант” от 19.30 ч.



Заместник-министър Борисов връчва тази вечер наградата за хотел за селски туризъм за 2009 г.

agro.bg

27 Ноември 2009

Отличията се връчват от 1996 г.

Тази вечер, заместник-министърът на земеделието и храните Преслав Борисов ще връчи една от Годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) – за хотел за селски туризъм за 2009 г.

Отличията се връчват от 1996 г. на най-изявените мениджъри и собственици, реализирали и най-големите инвестиции в туристическия бранш.

Официалната церемония ще се състои днес – 27.11.2009 г. в хотел „Дедеман Принцес София”, зала „Диамант” от 19.30 ч.

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) - единствената българска браншова организация член на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA), член на Европейската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (HOTREC), член на Балканския алианс на хотелиерските асоциации (BAHA). Основна задача на Асоциацията вече десета година е подпомагане развитието на хотелиерството и ресторантьорството, както и на туристическият отрасъл в България. БХРА обединява днес стотици хотели и някои от най-големите приватизирани туристически комплекси.

Десетки са малките семейни хотели в страната, членове на БХРА, които българските и чуждестранните туристи харесват заради българското гостоприемство и нестандарната обстановка. Те промениха облика на цели региони и направиха още по-популярни Банско, Чепеларе и много други места в България.



Велинградчани обраха наградите на БХРА

pa1.bg

1 декември, 2009

Луксозният хотел „Велина” във Велинград бе избран за “СПА хотел на 2009 година” от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), която за 13-ти път раздаде годишните си награди. Бляскавата церемония се проведе в столичния хотел “Дедеман Принцес „ преди 2 дни и събра елита в туристическия бранш. Хотел „Велина” се пребори с конкуренцията заради богатите традиции в грижите за гостите, сертифицирането по ISO 9000 и НАССР, модерния СПА и уелнес център, обяви управителят на комплекса Илко Илиев. Велинградчани си тръгнаха с още една награда за “Ресторант на 2009 година”, която заслужено отиде при собствениците на „Том и Нези”-Тома и Нези Пачалови. Велинградският ресторант бе избран от Управителния съвет на БХРА измежду 11 номинирани ресторанти от цяла България. Обновеният”Том и Нези Класик” бе открит през април т.г. и бе любимо място за тържествени коктейли и бизнессрещи по време на празниците за „СПА-столица на Балканите”.



Отличиха най-добрите в туризма за 2009 г.

bestnews.bg

30.11.2009

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) връчи за тринадесети път в своята история Годишните награди на асоциацията за 2009 г. в хотел „Дедеман Принцес София” на 27 ноември т.г. В тежко време трябва да се покажат най-успешните дестинации, най-успешните, колеги, за да могат да бъдат пример, каза Благой Рагин, председател на БХРА. Въпреки кризата туризма си остава печеливш, категоричен бе министърът на търговията Трайчо Трайков. Той отбеляза, че вместо очакван спад на приходите в бранша до края на октомври се отчита ръст с малко повече от 1 процент. Призът Ваканционен петзвезден хотел на 2009 г. отиде при хотел „Мелия Гранд Ермитаж” – кк „Златни пясъци”. За Ваканционен четиризвезден хотел на 2009 г. пък бе отличен СПА хотел „Свети Иван Рилски” - Банско. Годишната награда на БХРА в категорията хотел за конгресен туризъм на 2009 г. грабна „Дедеман Принцес София” – София. За Градски ...



Отличиха най-добрите в туризма за 2009 г.!

bg-money.net

30 ноември 2009 г.

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) връчи за тринадесети път в своята история Годишните награди на асоциацията за 2009 г. в хотел „Дедеман Принцес София” на 27 ноември. В тежко време трябва да се покажат най-успешните дестинации, най-успешните, колеги, за да могат да бъдат пример, каза Благой Рагин, председател на БХРА. Въпреки кризата туризма си остава печеливш, категоричен бе министърът на търговията Трайчо Трайков. Той отбеляза, че вместо очакван спад на приходите в бранша до края на октомври се отчита ръст с малко повече от 1 процент. Призът Ваканционен петзвезден хотел на 2009 г. отиде при хотел „Мелия Гранд Ермитаж” – кк „Златни пясъци”. За Ваканционен четиризвезден хотел на 2009 г. пък бе отличен СПА хотел „Свети Иван Рилски” - Банско. Годишната награда на БХРА в категорията хотел за конгресен туризъм на 2009 г. грабна „Дедеман Принцес София” – София. За Градски ... !



Туристическият бранш протестира срещу филм на Би Ти Ви

horemag.bg

28 ноември 2009 г.

16 от най-големите браншови сдружения в областта на туризма излязоха с протестна декларация до премиера Бойко Борисов и Съвета за електронни медии срещу поредицата на Би Ти Ви "Бетонни градини". Според туристическия бранш филмът на журналистката от Би Ти Ви Генка Шикерова е тенденциозен и представлява "предаване на националните интереси на българския туризъм и удар по репутацията на страната като туристическа дестинация в най-трудното време за българската икономика". Филмът не отчита реалното развитие на Слънчев бряг, приноса му към държавния бюджет и създаването на хиляди работни места, се посочва в декларацията.

Туристическият бранш смята още, че "никоя друга страна в света не толерира подобно поведение на медиите си" не само в условията на криза, но и на фона на ожесточена международна конкуренция.

Документът беше изчетен в петък вечерта по време на връчването на 13-те годишни награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Подписиси под него са поставили не само браншови организации на инвеститорите като Съюзът на инвеститорите в туризма, Съюзът на българската туристическа индустрия, Съюзът на собствениците в Слънчев бряг, но и Българската асоциация на туристическите агенции, Асоциацията на българските туроператори и турагенти, регионални организации и др.

Материалът е публикуван и в рубриката "Пресата за нас"


  Назад към Новини