Архив

Споразумение за побратимяване и сътрудничество между Сандански – България и Фройденщат – Германия

05.11.2009

В Сандански беше подписан и Меморандум за сътрудничество между Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите – Сандански и Туристическия борд – град Фройденщат

По инициатива на Стефан Шарлопов, собственик на Парк хотел „Пирин” в Сандански и от името на хотел „Палменвалд Шварцвалдхоф” във Фройденщат, Баден-Вюртемберг, Германия, на 30 октомври 2009 г. в град Сандански официално бяха подписани Споразумение за побратимяване и сътрудничество между Сандански и Фройденщат и Меморандум за сътрудничество между Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите – Сандански и Туристическия борд – град Фройденщат. Двата документа изразяват добрата воля на страните за сътрудничество, обмен на най-добри практики и общи инициативи на първо място с цел повишаване на туристопотока и развитие на туристическите ресурси в двете дестинации, както и популяризирането им.

Сандански и Фройденщат

Други сфери на партньорство са разширяване на познаваемостта на местната история, култура, изкуство и наука; мерки и проекти за защита и възстановяване на паметници, традиционни сгради, исторически и археологически обекти с помощта на нови технологии; насърчаване опазването на околната среда; обмен на опит във връзка с подобряване на инфраструктурата на община Сандански; развитие и подпомагане на търговския обмен между малките и средните предприятия от двете общини; улесняване на социалния обмен; укрепване на административния капацитет на двете общини и др.

Споразумението за побратимяване и сътрудничество между Сандански и Фройденщат бе подписано от заместник-кмета на община Сандански Младен Тимчев и кмета на град Фройденщат Юлиан Освалд. Меморандумът за сътрудничество между Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите – Сандански и Туристическия борд на Фройденщат – от Георги Манолев, член на УС на сдружението и Михаел Краузе, директор на туризма на Фройденщат. Гост на за официалната вечеря по повод сключването на Споразумение за побратимяване между Фройденщат – Германия и Сандански – България и официалното посещение в България на г-н Юлиан Освалд и г-н Михаел Крузе бе д-р Митко Василев, главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара.


  Назад към Новини