Архив

БХРА участва в Международния икономически форум “Дунав” в Монтана

05.11.2009

Второто издание на събитието беше организирано от Община Монтана и Българския икономически форум под патронажа на Министерството на труда и социалната политика

Международния икономически форум Дунав

В края на м. октомври БХРА участва в двудневното издание на Международния икономически форум „Дунав”, което се състоя в Младежкия дом в град Монтана. В рамките на двата пленарни дни над 300 участници – представители на бизнеса, администрацията и неправителствения сектор от България, Сърбия и Румъния дискутираха по основната тема на форума: „Стимулиране на бизнеса и местното развитие в условията на глобална рецесия". Заедно с българските си колеги във форума участваха и бизнес делегации от общините Пирот и Ниш (Сърбия), както и бизнесмени от община Каракал (Румъния).

Международния икономически форум Дунав

В програмата на Международния икономически форум „Дунав” бяха проведени седем сесии и три кръгли маси по темите финансиране на проекти, местно самоуправление, транспорт и инфраструктура, трансгранично сътрудничество, развитие на селските райони, туризъм, енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници. Сред най-интересните за участниците теми бяха представянето на Програмите за развитие на човешките ресурси и Програмата за развитие на селските райони на Министерството на труда и социалната политика и на Министерството на земеделието и храните.

Международния икономически форум Дунав

БХРА се включи в кръглата маса на форума по темата за българския туризъм заедно с кметове на общини и представители на туристическия бизнес. С презентация по темата „Развитие на туристическия продукт в региона” във форума участва доц. д-р Соня Алексиева, ръководител на секция „Туризъм” на департамент „Икономика и бизнес администрация” на Нов български университет, член на УС на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и отговорен редактор на най-големия български информационен туристически сайт на неправителствена организация – www.bhra-bg.org. От името на БХРА С. Алексиева представи конкретни успехи на членове на асоциацията в различни региони на страната и анализира развитието на туристическия продукт в областта на културния туризъм.

Международния икономически форум Дунав


  Назад към Новини