Архив

Четиризвездният „Бест Уестърн Хотел Бистра и Галина” - член на БХРА продължава благотворителната си мисия

27.07.2007

Над 80 деца учиха и се забавляваха в „класните стаи” на седмата Лятна детска академия на едноименната фондация в Русе

Вече седма поредна година продължава традицията на фондация „Бистра и Галина” да организира и финансира Лятна детска академия с различни „класни стаи”, където учениците да разнообразяват своята ваканция. Над 80 ученици - отличници от Русе отново се събраха през месец юли в четиризвездния „Бест Уестърн Хотел Бистра и Галина”, за да се забавляват и научат нещо ново в „класните стаи” - „Занимателна психология”, „Рекламен дизайн”, „Начално програмиране”, „Иконопис”, „Колаж”, „У-шу”, „Радиожурналистика” и „Фолклорни танци”.

БХРАБХРА

В рамките на десетдневното обучение в благотворителната изява на много преподаватели - известни специалисти, художници, архитекти, радиожурналисти и др., участва и доц. д-р Соня Алексиева от Нов български университет, член на УС на БХРА. Тя изнесе пред учениците от всички класни стаи лекции по културен туризъм с презентация за най-известните културно-исторически обекти в България и награди учениците, които показаха най-много познания за историята и културата на Русе.

БХРАБХРА

Както всяка година и тази, учениците от академията имаха екскурзия и пътуваха до интересни обекти – този път във Варна и Балчик. С много желание участниците подготвиха своя заключителен концерт, на който показаха на многобройните гости, родители и приятели какво са научили по време на заниманията си в избраните класни стаи. Концертът на седмата Лятна детска академия се организира с любезното съдействие на Община Русе и с помощта на преподавателите и екипа на фондация „Бистра и Галина”. Във фоайето на общината бяха изложени част от колажите, иконите и рисунките на учениците. В продължение на два часа гостите аплодираха богатата програма, която включваше представяне на отделните класни стаи, много изпълнения и танци на учениците.

БХРАБХРА

Фондацията е създадена през 1998 г. от собствениците на хотела - семейство Здравка и Страшимир Бърдарови и е една от първите в България, която организира подобна Лятна детска академия. Каузата на фондацията и нейния екип вече години наред е да реализира и подпомага различни творчески и социални проекти, свързани със здравето и творческите постижения на русенските деца, ученици и студенти, да инвестира в различни инициативи, свързани с културно-историческото наследство на Русе.

Всички присъстващи на заключителни концерт на Лятната детска академия-2007 почетоха паметта на създателя на фондация „Бистра и Галина” г-н Страшимир Бърдаров, дългогодишен член на УС на БХРА и благодариха на неговата съпруга – г-жа Здравка Бърдарова и екипа на фондацията за отличната организация на академията.

БХРА


  Назад към Новини