Архив

И през юли със списание “Одисей” – защо?

04.07.2007

Защото в горещото лято е време за пътешествия и забавления, за опознаване на нови маршрути от България до Америка

Защото, както си му е редът, в летните жеги “Одисей” ще ви отведе “На плаж на юг и още по на юг” – по тихите заливи от Синеморец до Резово. И на запад от нас – на хърватския остров Кърк, където бистрата вода глези окото с онзи синьо-зелен цвят от телевизионните реклами. А ако пожелаете – и още по на юг, на 1200 км оттук, в беломорска Анталия.

Защото ще ви припомни едно свято българско място – Карлово, където (през юли) се е родил Васил Левски. И ще допълни пътищата на родолюбието българско с разказ за Градешкия манастир и за едно богоугодно начинание във врачанското село Добруша.

Защото ще ви разкаже за единствения в България музей на авиацията и как “колата на Ал Капоне” дойде в Сливен.

Защото ще ви покаже централното плато на Мали, на юг от завоя на река Нигер, където живеят догоните, ще ви разкаже за многоликия нрав на Андите. И ще ви разкрие защо Златния триъгълник свързва съдбите на не само на няколко племена с нелегален поминък, но всъщност на милиони хора по целия свят – някои с непреодолимата им алчност, други – с кошмара на наркотичната зависимост.

Защото ще ви заведе на опера – на най-голямата открита сцена в света “Арена ди Верона”, ще поспрете и край Статуята на свободата. И ще се върнете в България – в Костенковци, Банско, Априлци…

И защото – за последно в юлсия брой на списание “Одисей” ще намерите талона, който може да ви подари щастливо пътешествие за двама до Тайланд.

Одисей


  Назад към Новини