Архив

БХРА участва в откриването на сезон Лято 2007 в кк "Златни пясъци"

25.04.2007

Асоциацията подписа меморандум за създаване на "Конфедерация на българския туризъм"

 сезон Лято 2007

Председателят на БХРА Благой Рагин участва в заседанието на Националния съвет по туризъм, състояло се на 19 април 2007 г. във в.к. "Ривиера". На заседанието ръководено от председателят на Държавната агенция по туризъм г-жа Анелия Крушкова бяха обсъдени проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за туризма, промени в Програмата за национална реклама за 2007 г., режима за издаване на визи за граждани на Руската федерация и други актуални въпроси.

 сезон Лято 2007 сезон Лято 2007

Националния съвет по туризъм прие решение за създаването на междуведомствен експертен съвет по въпросите, свързани с развитието на туризма. Представители на БХРА бяха избрани за участие в експертния съвет и работните групи към него. На заседанието бяха обсъдени актуални въпроси, свързани с развитието на културния туризъм и гласувана междуведомствена група за изработване стратегия за културния туризъм в България.

 сезон Лято 2007сезон Лято 2007

БХРА участва и в официалното откриване на летния туристически сезон на 20 април 2007 г. в к.к. "Златни пясъци". В рамките на откриването се състоя работна среща на министър-председателят на Р България Сергей Станишев, министри и експерти с представители на туристическия бранш и Държавната агенция по туризъм. От името на БХРА в срещата участваха председателят Благой Рагин, членовете на УС Димитър Лефтеров и Людмила Ненкова и колегите от ВАРХ - Галина Тодорова, Йовка Иванова и Георги Филипов БХРА участва в тържествата по откриването на сезона пред хотел "Адмирал" заедно с колегите си от другите браншови организации.

 сезон Лято 2007 сезон Лято 2007

В хотел "Кемпински Гранд Ермитаж" в к.к. Златни пясъци" в присъствието на министър-председателя беше подписан меморандум от представителите на браншовите туристически организации за създаване на "Конфедерация на българския туризъм". Подписите си положиха председателят на Българската туристическа камара Цветан Тончев, на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин, на Българската асоциация на туристическите агенции Донка Соколова и председателят на Националния борд по туризъм Георги Гергов.

 сезон Лято 2007

В рамките на събитията във Варна, Благой Рагин участва и в заседанието на Националния борд по туризъм. На него присъстваха кмета на Община Варна Кирил Йорданов, представители на туристическия бизнес и колеги от Черноморието.

Даниела Фархи
(в. Труд, 21 април 2007 )

Труд

(в. Народно дело, 21 април 2007 )

(в. Позвъенте, 21 април 2007 )

(в. Черноморие )

Материалът е публикуван и в рубриката "Пресaта за нас"

  Назад към Новини