Архив

Членове на БХРА от цялата страна участваха в семинара „Виното в ресторанта” в рамките на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2007”

03.04.2007

Обучението се организира с успех за трета поредна година съвместно с "Международен панаир - Пловдив" и сп. "Бакхус"

На 29 март 2007 г. в рамките на международното изложение "Винария 2007", организирано от "Международен панаир - Пловдив" се състоя традиционния семинар "Виното в ресторанта", организиран съвместно с "Международен панаир - Пловдив" и сп. "Бакхус" за членовете на БХРА.

IH&RAIH&RA

По покана на колегите си от "Международен панаир - Пловдив", за трета година БХРА участва в изложбата със самостоятелен щанд и в съпътстващата програма на събитието. Еднодневното обучение с водещи експерти и лектори и дегустации на избрани вина привлече в Пловдив десетки колеги от цялата страна, които се запознаха с най-новите тенденции при сервирането на виното, изготвяне на винена листа и др. Сред участниците бяха членове на асоциацията от София, Пловдив, Варна, Кърджали, Добрич, Шумен, Рибарица, Банско, Стара Загора и др.

IH&RAIH&RA

В рамките на семинара, членовете на БХРА имаха възможност да слушат професионалисти от ранга на г-н Любомир Стоянов, един от водещите сомелиери в България, maitre d'hotel на "Гранд хотел Мусала палас", носител на Годишната награда на БХРА за ресторантски мениджър за 2006 г.; г-н Любомир Бояджиев, винен експерт на сп. "Бакхус"; д-р Неда Проданова, енолог; г-жа Яна Петкова, собственик и мениджър на www.vinoto.com ; г-жа Ивелина Иванова, мениджър на "Винтидж клуб" към списание "Бакхус" и др.

IH&RAIH&RA

Специално за членовете на асоциацията, които участваха в семинара "Виното в ресторанта" беше представена възможността да купят първи най-новата българска кулинарна книга на главния готвач Влади Илиев - "Сготви с настроение", издадена от асоциирания член на БХРА - РА"ФИЛ" и книгата на известния енолог Неда Проданова - "Дегустацията, или как да опознаем виното", издадена от "Гурме" ООД. В края на семинара участниците присъстваха на официално връчване на сертификатите, които получиха лично от председателят на БХРА - г-н Благой Рагин и г-н Емил Коралов, издател на сп. "Бакхус".

IH&RAIH&RA


  Назад към Новини