Архив

Какво се крие зад блясъка на звездите на ресторантските гидове – прочетете в сп. HoReMag

12.03.2007

И още - мартенският брой на Hotels & Restaurants Magazine надниква зад бара

Професия или изкуство е барманството, какви са били баровете преди, какви са сега и високо ли е нивото на българските бармани? На тези въпроси дава отговор мартенският брой на Hotels&Restaurants Magazine, надниквайки „Зад бара”. Темата на броя откроява и основните проблеми при проектирането на барове, както и съветите на водещи доставчици на оборудване.

Секция „Туризъм” представя на читателите новия председател на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова и се връща към вече стария, но все още непреминал кошмар в туризма - ДДС. Продължават темите от февруарския брой, посветени на структурните фондове и организацията на успешен инфотур. Изданието проследява и случилото се на Международната борса „Ваканция & СПА” в София и на Панаира на туризма и свободното време във Варна. Освен това, отвежда читателите към хърватската област Истрия с въпроса: „Защо хърватите са по-добри от нас и от какво можем да се поучим в развитието на туризма?”

Лице на секция “Хотели” и рубриката “Профили” е Стефан Шарлопов, собственик на хотелите “Мургавец” (Смолян), “Девин” (Девин), Гранд хотел “Янтра” (Велико Търново), Шарлопова, Парлапанова, Тачева и Джелепова къщи в Боженци и Хаджииванчова къща в Копривщица. Защо са нужни писаните правила за работата на служителите и мениджърите в хотела, става ясно в отзвук от годишната среща на Националния хотелиерски мениджмънт клуб. Какво имате в минибара и какви са тенденциите, е другият въпрос, с който са провокирани хотелиерите в новия брой на HoReMag.

Секция “Ресторанти” откроява двете успешни участия на български готвачи в Истанбул и Римини. Отговаря и на въпроса какво се крие зад блясъка на звездите на ресторантските гидове и представя новите инициативи на учениците в Софийската професионална гимназия по туризъм.

АHоRеMаg


  Назад към Новини