Архив

В най-мащабната специализирана проява в областта на лозарството и винарството в Централна и Югоизточна Европа - ВИНАРИЯ 2007 вече са заявили участие 541 фирми от 35 държави

07.03.2007

БХРА представя членовете си на щанд в Панаирното градче в Пловдив и подготвя със сп. „Бакхус” традиционния семинар “Виното в ресторанта”

Международната изложба за лозарство и винарство ВИНАРИЯ 2007 ще се проведе от 28 до 31 март т.г. в Панаирното градче в палати 10, 11, 12, 13 и на открити площи. Съорганизатор на проявата е Националната лозаро-винарска камара. На най-мащабната специализирана проява в областта на лозарството и винарството в Централна и Югоизточна Европа отново лозари, винопроизводители и търговци ще правят своята годишна равносметка.

ВИНАРИЯ 2007

До 1 март т.г. участие за ВИНАРИЯ 2007 са заявили 541 фирми от 35 държави: Австралия, Австрия, Аржентина, Белгия, България, Великобритания, Германия, Гърция, Дания, Испания, Италия, Китай, Китайски Тайпе, Люксембург, Македония, Полша, Португалия, Република Корея, Румъния, Руска Федерация, САЩ, Словашка република, Словения, Сърбия, Турция, Унгария, Финландия, Франция, Холандия, Чешка република, Чили, Швейцария, Швеция, ЮАР, Япония.

ВИНАРИЯ 2007

На ВИНАРИЯ 2007 със свои експозиции ще участват най-реномираните български производители и търговци от бранша, винарски изби, лозаро-винарски комплекси, научни институти, специализирани фирми. До този момент изложителите от България са 196. Очаква се традиционно силно да е и международното участие. Чуждестранните компании засега са 345, в това число и представени. С най-големи експозиции и най-много фирми на този етап са Италия, Германия, Франция. Официално участие: Аржентина, Франция, ЮАР. Колективно участие: Италия.

Основно застъпените браншове на ВИНАРИЯ 2007 са:

  • Вина и други алкохолни напитки
  • Машини и съоръжения, оборудване, инструменти и консумативи за винарството
  • Лозов посадъчен материал, машини и съоръжения за лозарството
  • Опаковъчна промишленост

ВИНАРИЯ 2007

На ВИНАРИЯ 2007 изложителите ще покажат най-новите машини и съоръжения за отглеждане на лозя, за гроздобер и транспорт на гроздето; както и новостите в лозарската техника и инструментите. В експозицията ще бъдат изложени и посадъчните материали, и препаратите за растителна защита. В областта винарство фирми от България и чужбина ще се представят с оборудване за винопроизводството, за бутилиране на вина и спиртни напитки; със спомагателни материали, инструменти и средства за анализ на вината, консумативи, продукти и услуги.

ВИНАРИЯ 2007

ВИНАРИЯ 2007 очаква изключително богат асортимент от качествени вина - трапезни; с контролирано наименование за произход; колекционни; пенливи и газирани; ароматизирани. Не по-малко ще бъде разнообразието и при другите напитки - гроздови и плодови ракии, винено бренди, ликьори, уиски, водка, джин, ром и др. Националните дегустации на вина и високоалкохолни напитки, организирани от Националната лозаро-винарска камара, ще се проведат от 28 февруари до 10 март в палата 3 на Панаирното градче.

Деловата програма, съпътстваща тазгодишното издание на ВИНАРИЯ, включва кръгла маса, семинари, презентации, срещи. За четвърти пореден път ще се проведе Конференция на високо ниво, организирана от Министерство на земеделието и горите, на тема "Предизвикателствата пред винарския сектор в Югоизточна Европа в процеса на глобализация". С интерес се очаква и традиционния семинар "Виното в ресторанта", реализиран по идея на сп. "БАКХУС", който се провежда със съдействието на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Носителите на златни, сребърни и бронзови медали, на почетни дипломи и дипломи "Вино на годината", както и на голямата награда "Златен Ритон", учредена от Международен панаир Пловдив, ще бъдат обявени на бала промоция "ВИНО И ЛЮБОВ, ЛЮБОВ И ВИНО". Тогава се извършва и ритуалното приемане на млади специалисти, които произнасят Дионисиева клетва. Традиционният ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО в рамките на ВИНАРИЯ ще започне с общоградски Дионисиев празник в 15 ч. на 28 март на площада пред Община Пловдив.

Изложбата е отворена за посетители от 9 до 18 часа. Входният билет е 3 лева.


  Назад към Новини