Архив

БХРА участва в дискусията по проблемите на туризма, организирана за първи път от Регионалната асоциация по туризъм - Стара Загора

08.02.2007

Представителите на туристическите организации и сдружения обсъдиха промените в туристическото законодателство и новите моменти в оперативната програма „Регионално развитие”, приоритет 3 „Местно наследство и възможностни за развитие на туризма”

По покана на Регионалната асоциация по туризъм - Стара Загора, БХРА участва в края на януари т.г. в първата регионална конференция "Проблемите на туризма и невогото развитие в региона в условията на нова Евпора". Инициативата събра в залата на Областна администрация - Стара Загора представители на туристически организации и сдружения, на висши учебни заведения, на предприемачи и безнесмени от Сливен, Ямбол, Габрово, Хасково, Пловдив, представители на общински администрации от област Стара Загора - Казанлък, Гурково, Раднево, Гълъбово, Опан, Николаево, Братя Даскалови, Мъглиж, Чирпан, Павел Баня и др. Сред участниците бяха представители на Областната администрация, ДАТ, БХРА, РТА "Стара планина" и др.

Конференцията откри г-жа Таня Видева, председател на Регионалната асоциация по туризъм - Стара Загора, която подчерта значението на туризма и рекламирането на културно-историческото наследство за развитието на града и региона. В дискусията участваха областният управител - г-жа Мария Нейкова, председателят на БХРА - г-н Благой Рагин, председателят на РТА "Стара планина" - г-жа Силвия Хинкова, експерти от ДАТ, МРРБ, БСК и др.

Представителите на туристическите организации и на бизнеса участваха в обсъждането на новия Закон за туризма, в дискусията за възможностите за усвояване на средства по линия на новите структурни фондове и приложението на ПЧП в сферата на туризма - новите моменти в оперативната програма "Регионално развитие", приоритет 3 "Местно наследство и възможностни за развитие на туризма" и др.


  Назад към Новини