Архив

Стартира обща програма за видеонаблюдение на курортните комплекси по която ще работят МВР, МРРБ, Националния борд по туризъм и Националното сдружение на общините

06.02.2007

До 15 февруари т. г. ще се състои първото заседание на съвместната работна група, на което ще се обсъдят пилотни проекти

В края на януари 2007 г. в София се проведе среща между г-н Румен Петков, министър на вътрешните работи, г-н Асен Гагаузов, министър на регионалното развитие и благоустройството, г-н Георги Гергов, Председател на Националния борд по туризъм и ръководствата на МВР и НБТ. Сред основните теми на срещата беше общата програма за видеонаблюдение на курортните комплекси, по която ще работят МВР, МРРБ, Националния борд по туризъм и Националното сдружение на общините. В срещата участва и г-н Благой Рагин, председател на БХРА, член на УС на НБТ.

Националния борд по туризъм и Националното сдружение на общините

Председателят на Националния борд по туризъм - г-н Георги Гергов предложи до 15 февруари т. г. да се състои първото заседание на съвместната работна група, на което да се обсъдят пилотни проекти, които включват големите курортни комплекси: "Албена", "Златни пясъци", "Слънчев бряг", "Слънчев ден", "Св. Св. Константин и Елена", "Дюни", Банско, Боровец и Пампорово. Бяха обсъдени вариантите на принципа на публично-частното партньорство с финансовото участие на бизнеса, да се изгради система за видеонаблюдение на хотелите, паркингите и входните пунктове с цел да се осигури безопасността и спокойствието на туристите.

Министър Румен Петков обяви, че само през първите седмици от въвеждането на видеонаблюдение в София органите на реда са успели да върнат 120 откраднати автомобила. Работна група на МВР и НБТ под ръководството на заместник-министър Камен Пенков и с участието на представители на Министерството на правосъдието и Държавната агенция по туризъм ще изработи проектозакон за проституцията.

(Информацията е любезно предоставена за сайта на БХРА www.bhra-bg.org от Националния брод по туризъм)


  Назад към Новини