Архив

„Новиз” АД е първото пловдивско дружество получило Сертификата по международен стандарт ISO 22000

06.02.2007

Любозар Фратев, член на БХРА, председател на Съвета по туризъм – Пловдив: колкото по-високоефективен става българският бизнес, толкова по-успешна и по-конкурентна ще бъде България

В новооткритата красива сграда на "Новиз" АД - Делови център Пловдив, много гости, партньори и колеги от дружеството, участваха вчера на едно важно и отговорно за фирмата събитие. Г-н Любозар Фратев, член на БХРА и председател на Съвета по туризъм - Пловдив, получи официално Сертификата по международен стандарт ISO 22000 за въведената в "Новиз" Система за управление на безопасността на храните.

Сертификатът бе връчен от г-жа Мила Тодорова, представител на Moody International. В приветствието си тя подчерта, че: "С получаването на този сертификат "Новиз" АД става първото пловдивско дружество, сертифицирано по този стандарт за ресторантьорство и кетъринг, а хотел "Новиз" - първият български хотел, отговорил на изискванията на ISO 22000:2005. Използвам случая да напомня, че през юли 2005 г. в "Новиз" АД бе въведена система за управление на качеството, сертифицирана по ISO 9001:2000".

Новиз

При получаването на документа, Л. Фратев подчерта, че от една страна, сертификатът по международен стандарт е удостоверение на компетентна и авторитетна организация, че сертифицираната компания отговаря на изискванията на стандарта. Но от друга страна, получаването на такъв сертификат за неговия екип е своеобразна официална декларация, че дейността му вече е и ще продължава бъде стриктно съобразявана с клаузите на този стандарт. "Успешното развитие не само на нашата компания, а и на съвременния български бизнес, е именно в тази посока - към въвеждане и прилагане на най-добрите световни образци за корпоративно управление и високоотговорно отношение към клиентите, а конкретен израз на това е приемане и прилагане на съответните международни стандарти.", сподели пред колегите си Л. Фратев.

С много пожелания за успехи и наздравици, екипът на "Новиз" АД се присъеди към думите на човека, направил толкова много не само за фирмата, но и за развитието на бизнеса и туризма в Пловдив. Защото личната цел на Л.Фратев и като мениджър, и като собственик, и като българин е известна на колегите му от БХРА, с които той работи вече над 10 години: колкото по-високоефективен става българският бизнес, толкова по-успешна и по-конкурентна ще бъде България.


  Назад към Новини