Архив

ДО
БТA
ВЪТРЕШНА ИНФОРМАЦИЯ

02.02.2007

БЪЛГАРСКАТА ХОТЕЛИЕРСКА И РЕСТОРАНТЬОРСКА АСОЦИАЦИЯ ОСТРО ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ ЗАПЛАХИТЕ, КОИТО ОРОНВАТ ИМИДЖА НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ

Във връзка с подадения сигнал за поставено взривно устройство за активиране на лавина над Банско, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) осъжда остро заплахата, отправена от природозащитно движение.

Тази провокация към българския туризъм ще допринесе за оронване авторитета на България и българските курорти като привлекателни и безопасни. Заплахата отправена във време, когато един световноизвестен курорт като Банско, пълен с чуждестранни туристи, е недопустима и не е решение за решаването на каквито и да е спорни въпроси в едно демократично общество.

Осъждаме остро подобни заплахи, които могат да рефлектират върху имиджа на българския туризъм и се присъединяваме категорично към мнението на Министъра на вътрешните работи - г-н Румен Петков, че не това е начинът да се протестира в демократична България, в която и БХРА от години работи за превръщането на туризма в приоритетен отрасъл за икономиката.

02.02.2007 г.
София

БХРА


  Назад към Новини