Архив

Успешно завърши първият пилотен курс за професионално обучение в програмата „Управление на хотелиерство и ресторантьорство”, организирана от БХРА и НБУ

14.10.2006

Членовете на асоциацията се обучаваха в залите на четиризвездния парк-хотел „Витоша” – конгресен хотел на БХРА за 2006 г. , проведоха стажа си в Ница - Франция и получиха дипломите и удостоверенията на официална академична церемония в София

НБУНБУ

Приключи пилотният професионален курс на обучение, организиран от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация съвместно с Нов Български университет - Център за продължаващо обучение по програмата "Управление на хотелиерство и ресторантьорство". Участниците - членове на БХРА от цялата страна се обучаваха през зимата в столичния четиризвездния парк-хотел "Витоша" - конгресен хотел на БХРА за 2006 г.

НБУНБУ

Програмата на обучението включваше модулите "Управление на туристическия бизнес", "Управление на хотели", "Управление на ресторанти", "Реклама и PR в туризма", "Практикум по финансов анализ и оценка на туристическата фирма", "Практикум по управление на човешките ресурси в хотелиерството и ресторантьорството". В рамките на програмата, част от от колегите бяха на стаж в Ница, Франция, организиран със съдействието на Франкофонската програма по туризъм - Албена на НБУ - с директор г-жа Славянка Стамова.

НБУНБУ

След защитата на дипломните си проекти по теми, избрани от всеки курсист, членовете на БХРА получиха Свидетелство за професионална квалификация или удостоверение за професионална квалификация на официална церемония в НБУ. (за повече информация - в сайта на БХРА, новини от 15 октомври 2006 г. - www.bhra-bg-org ).

НБУНБУ

В края на месец септември т.г. лично заместник-ректора на НБУ - доц. Мирослав Дачев и председателят на БХРА - г-н Благой Рагин, в присъствието на много колеги, журналисти и гости връчиха в университета документите за квалификация. Сред завършилите програмата "Управление на хотелиерство и ресторантьорство" на пилотния професионален курс на обучение, организиран от БХРА и Нов Български университет - Център за продължаващо обучение, бяха членове на асоциацията от Варна, Велико Търново, Казанлък, Пловдив, София, Несебър, Слънчев бряг, Велинград и др.

НБУНБУ

НБУНБУ

От името на курсистите, членове на БХРА - известни мениджъри и собственици в туризма, благодарност към преподавателите, НБУ и БХРА прочете г-жа Слава Каличкова, собственичка на хотелски комплекс "Фенерите". Екипът на Нов Български университет - Център за продължаващо обучение оцени по достойнство най-добрите дипломни проекти, посветени на водещи туристически обекти в страната.

НБУНБУ

НБУНБУ

Обучението се проведе с изключителното съдействие на колегите ни от столичния парк-хотел "Витоша", които осигуриха идеални условия за работа, уют и спокойствие на членовете на БХРА. Гостоприемството и вниманието на професионалния екип на парк-хотел "Витоша" седмици наред помогна за добрата организация и провеждане на обучението. Поради големият интерес към тази програма и добрата оценка на преминалите курса на обучение, БХРА ще подготви второто му издание отново през зимата на 2007 г.

НБУНБУ

НБУНБУ


  Назад към Новини