Архив

Кандидат-пилоти ще се обучават на нови американски самолети

17.01.2007

Лицензираната фирма Airsport ще обучава пилоти любители с любезното домакинство на летище Балчик

Кандидат-пилотите ще се обучават на нови американски самолети. Първата категория - SA Small Aircraft", схвръхлек тип са чисто нови, две- или едноместни американски самолети. Втората категория са - А "Aircraft", лек тип, четириместни самолети. Няма никакви изисквания за кандидатите, единствено задължително условие са здравните изследвания.

Airsport

Лицензираната фирма Airsport ще обучава пилоти любители с любезното домакинство на летище Балчик. Учебният процес включва 48 летателни часа и 125 часа теоретически занимания. Теорията ще се провежда там, където е по голям броят на кандидатите: Добрич или Варна. На ден ще се провеждат най-много по 2 летателни часа и 6 часа теория. Един клас е съставен от не повече от 6-има кандидати, като те имат право на избор от два учебни курса: категория SA и категория А.

Целта на обучителния курс е в услуга на желаещи от региона на Варна и Добрич, където отскоро се забелязва интерес към подобен тип подготовка. След завършване на курса, пилотите ще получат сертификат, с който ще имат правоспособност да управляват самолети категория SA и А, в която страна пожелаят.

Подобни учения се провеждат освен на летище Балчик, и в базите в Горна Оряховица и Долна Баня. Пистата в Балчик е избрана не случайно, тя е много удобна за подобен тип обучения. Дължината и е 2500 метра, а широчината 60 метра. За сравнение пистата на летище Варна е 2500 метра дълга и едва 45 метра широка. Обучението започва веднага след сформирането на първата група от 6 човека.


  Назад към Новини