Архив

БХРА откри най-новия „Парк Хотел Дряново”

19.11.2006

Комплексът в центъра на града предлага 64 двойни стаи и 8 апартамента - залага на бизнес и културен туризъм

На 11 ноември т.г. БХРА откри най-новия хотел в страната - "Парк Хотел Дряново". На официалното събитие присъстваха над 200 души гости на сем. Ани и Георги Вълеви и екипа на хотела от цялата страна. Инвеститорите - Георги Вълев, председател на секцията на асоциацията във Велико Търново и неговия партньор в новия обект - Кънчо Косев от Дряново, откриха хотела с водосвет за здраве и неговите гости и екипа му бяха благословени за здраве и успехи в името на българския туризъм.

Etara

Гостите на събитието бяха членовете на УС на БХРА: Благой Рагин - председател, Катя Тодорова - заместник-председател, Елена Иванова - заместник-председател, Тодор Янакиев, Страшимир Бърдаров, Иван Александров, Атанас Христов, Галина Тодорова, Соня Алексиева и др. На официалното откриване инвеститорите бяха поздравени лично от заместник-министъра на отбраната г-н Спас Панчев, на кмета на Дряново г-н Даниел Данков, от председателя на Общинския съвет - Цветан Йорданов, от заместник-кмета на Велико Търново г-н Данчо Грозданов, от директора на Дирекция "Музеи, галерии и изобразителни изкуства" на Министерството на културата г-н Румян Ганчев.

Etara

Успех и много туристи пожелаха на домакините още председателя на БХРА - Благой Рагин, от главния секретар на Съюза на туристическата индустрия в България - г-н Иво Маринов, от изпълнителния директор на РТА "Стара планина" - г-жа Силвия Хинкова, от председателя на СПА асоциацията - г-н Станимир Станков, много членове на БХРА от страната и др. Сред десетките гости, партньори и колеги дошли да поздравят сем. Вълеви и екипа на хотела с много цветя и подаръци, бяха туроператори и журналисти от националните и регионалните медии.

Etara

"Всички ние виждаме как идеите един патриот като Георги Вълев стават реалност пред очите ни: след хотел "Царевец" - уникалния хотел срещу хълма "Царевец", след хотел "Премиер" - спонсор на първата Националната борса "Културен туризъм" на БХРА и Община В. Търново, след "Извора" - пример за запазване на българските традиции в архитектурата, фолклора и националната кухня, идва и най-новия - "Парк Хотел Дряново", който от входа още посреща гостите си с уникални стари снимки на някогашно Дряново и неговото културно-историческо минало...Щастливи сме, че този патриот инвестира в българския туризъм и че този човек е член на БХРА и председател на нейната регионална секция във Велико Търново." - с тези думи Соня Алексиева, член на УС и PR на БХРА откри официалното събитие.

Etara

От името на инвеститорите и сем. Вълеви, Георги Вълев благодари за вниманието и разказа за идеите и плановете, залегнали в развитието на най-новия хотел в града. Най-новият туристически обект се намира в центъра на Дряново. С качеството на обслужване, стандарта и атмосферата си, хотелът е подходящо място за бизнес мероприятия и отмора. Хотелът разполага с 64 двойни стаи и 8 апартамента. Стаите и апартаментите са оборудвани със собствен санитарен възел, климатик, кабелна телевизия, телефон, мини-бар. Предлагат се рум-сървиз, пране и гладене, рент-а-кар, туристическа информация, копирни и факс услуги. Хотелът разполага с паркинг в непосредствена близост до сградата.

Etara

В ресторанта на хотела, разполагащ с 120 места, може да се насладите на богато разнообразие от национални и световни специалитети и отбрани напитки. "Парк Хотел Дряново" предлага перфектни условия за бизнес мероприятия. Разполага с конферентна зала с 100 места и заседателна зала с 50 места, съвременно оборудвани за пресконференции, фирмени събития и презентации. За Новогодишните празници новият хотел вече е напълно ангажиран за гости от цялата страна.

Etara

Сред плановете на инвеститорите на най-новия хотел в града е предлагането не само на условия за бизнес туризъм, но и на разнообразни културно-исторически турове в богатия на древна история и културни богатства регион. Десетките музеи, манастири, крепости, етнографски обекти и др. наоколо превръщат и този нов хотел в изходен пункт за уникални маршрути и преходи.

Дряново се намира на 24 км от средновековната българска столица Велико Търново, на 22 км от Габрово и етнографските му комплекси, , на 17 км от Трявна с възрожденските архитектурни ансамбли и на 34 км от Севлиево, стария Хоталич. В района около Дряново са открити едни от най-старите следи на живот на Балканския полуостров /100000 - 10000 г.пр.н.е./ - в пещерата "Бачо Киро". От времето на Второто българско царство са останките на средновековните крепости "Градът", "Боруна" и "Липово градище", възлови звена за отбрана на българската столица Търновград.

Etara

Средновековната обител "Св.Архангел Михаил" е основана по времето на цар Калоян, след пренасяне на мощите на св. Михаил Войн от Потука в Търновград (1197-1207 г.). Процесията нощува край р. Дряновска под "Градът" и по християнските канони на свещеното място се издига манастир. През вековете Дряновският манастир е средище на българската просвета и култура. Манастирът играе основна роля в подготовката на Априлското възстание и се намира се на 5 км югозападно от гр. Дряново.

Първото споменаване на името Дряново в исторически документ е от 1470 г., но близо до сегашния град е съществувало селище от ХІ - ХІІ век. Векове дряновци са пазачи на средностаропланинските проходи и пътища през Тревненския Балкан, като за дейността си по поддръжката на комуникациите те получават от османската власт привилегии и специален данъчен статут. Възрожденско Дряново (XVIII - XIX в.) географски и икономически принадлежи към българските провинции, в които най-рано и категорично проникват модерните европейски обществено-политически и културни идеи.

Дряново е известно като родно място на талантливи строители, наемани да работят на значими държавни обекти и в чужбина. Достоен ученик на прочутите майстори и носител на строителните им традиции е Колю Фичето (1800-1881), творецът на класическата българска архитектура. Съвременно Дряново пази вековните си традиции и културно-историческото си наследство и продължава да се развива като административен, стопански и просветно-културен център.


  Назад към Новини