Архив

От 1 до 3 март 2006 г. в Будва се проведе юбилейният 15-ти международен панаир по туризъм METUBES

09.03.2006

Дейността на БХРА и нейните членове бяха представени с рекламно-информационни материали и лично от Благой Рагин – председател на асоциацията и президент на BAHA

   От 1 до 3 март 2006 г. в Будва се проведе юбилейният 15-ти международен панаир по туризъм METUBES. Той привлече многобройни участници от балканските страни, които проведоха много бизнес срещи и дискутираха създаването на най-благоприятни условия за развитие на туристическия бизнес и стимулиране обмена на туристи между страните от Балканския полуостров.

панаир по туризъм METUBES

   В подкрепа на инициативите на Балканския алианс на хотелиерските асоциации (BAHA) от страна на домакините беше осигурен безплатен рекламно-информационен щанд от 50 кв.м за представяне на страните - членки на алианса. Участието на БХРА включваше представяне на членовете на асоциацията с рекламни материали на информационен щанд и запознаване с дейността на БХРА лично от нейния председател Благой Рагин, който е и президент на BAHA.

панаир по туризъм METUBES панаир по туризъм METUBES

   В програмата на панаира бяха включени основните теми, свързани с развитието на туристическата индустрия и активизиране на партньорските взаимоотношения между балканските страни. Сред гостите на панаира беше г-н Предраг Ненежич - министър на туризма в правителството на Република Черна Гора, който е и председател на Организационния комитет по подготовката на юбилейното издание на панаира. Представителите на балканските хотелиерски асоциации бяха посрещнати сърдечно от колегите им от хотелиерската асоциация на Черна Гора (Montenegrian Hotel Association) и нейният председател г-жа Драгица Дрекалович, от съветника г-н Борис Марджонович и др.

панаир по туризъм METUBES панаир по туризъм METUBES

   Председателят на БХРА взе участие в пресконференцията по случай юбилейния 15-ти международен панаир по туризъм в Будва и в съпътстващите прояви на събитието, в срещите на председателите на асоциациите, членове на BAHA и др. Благой Рагин дискутира възможностите и първите стъпки на балканския алианс заедно с колегите си - г-н Дончо Таневски, председател на HOTAM и вицепрезидент на BAHA, с г-н Бранко Кривокапич и г-жа Драгица Дрекалович от Сърбия и Черна гора и др.

   Разменени бяха много идеи и мнения за развитието на общия туристически продукт на Балканите, както и реалните възможности за активна работа в името на променящия се имидж на туризма. Следващите съвместни стъпки на страните-членки на BAHA включват работата по изготвяне на обща програма за работа през 2006 г., изработване на сайта на алианса, уеднаквяване на рекламно-информационните материали на хотелиерските асоциации, изработването на общи културни маршрути и привличане на следващите страни-членове от Балканите.

   В качеството й на домакин (в рамките на 6-месечният мандат на Благой Рагин като президент на алианса), БХРА вече подготвя и първата официална среща на BAHA в България. Тя ще проведе в началото на юни т.г. в кк "Албена" с участието на делегации от всички страни-членки и присъединяващите се нови асоциации.


  Назад към Новини