Архив

Чудесата с четири тура на Балканите

04.03.2014

в-к „Стандарт”, 28 Февруари 2014

 

Представяме природните забележителности в Сараево, Тирана, Котор и Скопие

"Чудесата на България" ще направят поне четири тура на Балканите. Презентация на кампанията на в. "Стандарт" и Балканския алианс на хотелиерските организации "Чудесата на Балканите" ще бъде направена до края на годината в Сараево, Котор, Тирана и Скопие. Поканата да бъде представена инициативата, с която се промотират туристическите забележителности в 7 балкански страни, получи главният редактор на в. "Стандарт" Славка Бозукова в Белград вчера. В сръбската столица тя даде старт на кампания за избор на най-красивите природни забележителности и атракции с туристически потенциал в България, Македония, Сърбия, Албания, Косово, Черна гора и Босна и Херцеговина. "Заедно можем да увеличим броя на туристите и да заживеем отново в хармония", каза г-жа Бозукова пред хотелиери, оператори и ресторантьори от Балканите по време на едно от най-големите туристически изложения в Европа - IFA, с 1000 участници. Инициативата да промотираме заедно туристическите си забележителности бе подкрепена от бранша и медиите на съседите. "Балкани произхожда от турски и означава кръв и мед. Досега столетия наред сме проливали кръв, време е да опитаме меда", каза още г-жа Бозукова по време на презентацията. Най-голям интерес към кампанията и включването в нея прояви министърът на туризма на Босна и Херцеговина Бранка Дюрич. Тя покани главния редактор на в. "Стандарт" да направи през май в Сараево презентация на кампанията. Това ще стане по време на туристическата борса в страната. 
През юни България ще е домакин на среща в София, на която ще бъдат представени първите предложения за балкански природни Чудеса. Те ще бъдат включени в новите маршрути. В края на годината по избраните победители ще бъдат съставени туристически маршрути, които трябва да привлекат гости както от седемте държави, така и от Азия и САЩ.
"Ноу-хауто е ваше, ние искаме да го покажем на Балканите, за да видят, че има неща, които ни обединяват", заявиха председателят на хотелиерската и ресторантьорска асоциация на Македония Дончо Даневски и шефът на българската асоциация на хотелиерите Благой Рагин.
По време на изложението голям интерес предизвика и луксозната книга албум на в. "Стандарт" - "Чудесата на България", а главният редактор на вестника дари на българския щанд копия от изданието, както и брошури, показващи най-големите забележителности у нас. 

Белград
Наталия Малчева,
наш пратеник


  Назад към Новини