Архив

Тържествено отбелязахме 5 годишния юбилей „Велинград-СПА столица на Балканите”

18.09.2013

Домакин на събитието беше Община Велинград, с партньорството на Сдружение на хотелиери и ресторантьори Велинград, БХРА, НАСТ, НСА, НБУ. Събитието събра много гости, сред които представители на държавната и местна власт; членове на Управителния съвет на БХРА; представители на Балканския алианс на хотелиерските асоциации от Македония, Сърбия, Косово, Черна гора, Албания, Босна и Херцеговина; представители на браншови организации в туризма; представители на научните среди; студенти и журналисти.

 

С много демонстрации на спа ритуали, конкурс по SPA&Reha масаж, Международна конференция „Тенденции в SPA&Welness&Thalasso&Reha&Beauty индустрията и туризма” премина 5-та годишнина от обявяването на Велинград за СПА столица на Балканите. Паралелно с дискусионната част на централния площад във Велинград гостите имаха възможността да се насладят на тържествата по повод празника на града.

 

СПА хотел „Рич” бе домакин на кръгла маса на тема: „Бъдещето на SPA&Welness туризма в България” с водещи Сийка Кацарова, заместник – председател на БУБСПА и доц. доктор Бистра Димитрова. Студенти от НБУ представиха на гостите възможностите за СПА туризъм в дестинация Велинград. Поздравления към участниците отправиха г-н Благой Рагин – председател на УС на БХРА, г-н Златко Златанов – заместник – председател на УС на БХРА и г-жа Дияна Кехайова – председател на Общински съвет Велинград. Г-жа Кацарова акцентира на следните аспекти: партньорство с изпълнителната власт, партньорство с местната власт, партньорство със специалисти. Сред основните акценти в изказванията беше тясното сътрудничество на бизнеса с местната власт, изграждане на общи концепции, съвместно със специалистите за просперитета на СПА дестнациите.

 

Представителите на Балканския алианс на хотелиерските асоциации и г-н Благой Рагин - председател на УС на БХРА имаха възможността лично да поздравят колегите от гр. Велинград по повод пет годишнината на Велинград – СПА столица на Балканите. Г-н Дончо Таневски връчи златен приз и грамота на г-н Златко Златанов – председател на Сдружение на хотелиери и ресторантьори Велинград за дългогодишните му усилия за издигане имиджа на Велинград на Балканите.

 

Гостите на юбилея „Велинград-СПА столица на Балканите” се насладиха на отличните условия за релакс и забавление в четиризвездният СПА Хотел „Рич”. Участниците в тържествата опитаха традиционни мезета, приготвени на скара на дървени въглища и домашно приготвени ястия от майстори-кулинари в ресторант „Родопско село” и ресторант „Том и Нези Класик”, а за доброто настроение на гостите се грижеха оркестър и изпълнители.

 


  Назад към Новини