Архив

Френски туроператори посетиха България по покана на БХРА и БалкаНова ООД

14.05.2013

По покана на БХРА и БалкаНова ООД между 22 и 25 април 2013 г., в България гостуваха представители на водещи френски туроператори.

По покана на БХРА и БалкаНова ООД между 22 и 25 април 2013 г., в България гостуваха представители на водещи френски туроператори. По предварително уточнена програма, участниците в инфо-тура пристигнаха в София, а след това посетиха последователно Велинград, Пловдив, Хисар, Казанлък и Велико Търново. За френските професионалисти в областта на туризма бе изненада съществуването на изключително атрактивни културно-исторически паметници в нашата страна, които за съжаление продължават да бъдат напълно неизвестни във Франция. Така например, те изказаха своето възхищение от добре уредените инфраструктурни удобства около наскоро проучените археологически разкопки в столицата, както и от състоянието на културно-историческите паметници в Пловдив, Хисар и Казанлък.

ВАНА

Всички чуждестранни гости бяха единодушни, че СПА центрове като Хисар и Велинград могат да се радват и на френски туристи, поради уникалните минерални извори и добрата хотелска база. Като изключителен комплимент домакините възприеха и отличните оценки на френските гости за българската кухня. Различните специалитети предложени щедро от домакините хотелиери и ресторантьори в София, Пловдив, Казанлък и Велико Търново предизвикаха единодушното одобрение на французите, познати като кулинари №1 в света.

 

ВАНА

 

Равносметката от инфо-тура е следната „България може спокойно да се конкурира успешно с Хърватска и Турция като туристическа дестинация, но е нужна целенасочена реклама към френския пазар, защото засега тя остава напълно непозната и недооценена за френските туристи“.

ВАНА


  Назад към Новини