Архив

От 18 до 20 април 2013 г. във Велико Търново ще се проведе Международния фестивал на туристическия филм „На източния бряг на Европа“ в партньорство с международното изложение „Културен туризъм“

19.03.2013

Тазгодишното 9-то издание на Международния фестивал на туристическия филм „На източния бряг на Европа“ е обогатило възможностите за изява на участниците и е подготвило интересни събития за посетителите - срещи с творчески екипи, с обичани актьори,специални прожекции и др. Фестивалът е кандидат-член на CIFFT – Международен Комитет на Туристическите Филмови Фестивали. Програмата на фестивала включва:

  • «Киното и градът» Известни игрални филми, снимани в български градове. Маркетингови стратегии за интеграция на кино и туризъм.
  • «Филмови спомени» Документални филми и пътеписи на туристическа тематика отминали времена. Бенефис на Симеон Идакиев – предавания от телевизионната поредица“Атлас”, започнала през 1968 г.
  • «Специални филмови колекции» “Лимитирани прожекции” на отбрана филмоваколекция с културна, историческа и екологична тематика.

Участниците във фестивала се състезават в четири категории: Телевизионно предаване, Рекламен филм, Рекламен клип, Научно-популярен идокументален филм.За лауреатите в категориите от програмата се отварятврати към всички 16 фестивала, членуващи в престижната световна организация CIFFT ипредоставя възможност продуктът им да придобие популярност на международни сцени. Състезаващите се продукции ще се излъчват в реално време и в сайта на Фестивала. Подробна информация, както и формуляр за участие, можете да намерите на сайта на фестивала „На източния бряг на Европа“: http://tourfilm-bg.com/ Краен срок за подаване на документи за участие – 8 април 2013 г.


  Назад към Новини