Архив

Успешно премина представянето на хотелиерите от Сандански в Международното туристическо изложение International fair of tourism (IFT) в Белград, РСърбия

01.03.2013

В периода 21-23 февруари 2013 г. хотелиерите от Сандански и Мелник се представиха на международното туристическо изложение International fair of tourism (IFT) в сръбската столица Белград, на собствен деск, организиран на щанда на България. За трета година община Сандански активно рекламира туристическия си потенциал на СПА и балнео дестинация в Сърбия.

ВАНА

„Очакваме повишаване на туристопотока от Сърбия в Сандански и Мелник. Вече имаме туристи от Сърбия и Македония, които ни разпознаха като любима туристическа дестинация след като визите за пътувания в ЕС отпаднаха в края на 2009 година”, каза Илия Пасков, председател на Сдружението на хотелиерите в Сандански. „Сръбският и македонският пазар бяха сред най-бързо растящите за туризма допреди членството на България в ЕС. Когато обаче бяха въведени визите, посещенията от тези държави драстично намаляха. Очакванията на туристическия бранш са в посока бързо възвръщане на позициите на тези пазари.”

ВАНА


  Назад към Новини