Архив

Подкрепете дарителската кампанията за програма „Учене чрез преживяване за деца“ на Националния исторически музей

11.02.2013

 

Мисията на програмата „Учене чрез преживяване за деца“е да запознава децата по атрактивен и неформален начинс най-значимите български празници, герои, исторически събития и традиции. Използват сеобразователни, ролеви и спортни игри, за да превърнат ученето в поредица от позитивни преживявания и открития.Програмата включва различни модули:

  •  Ателиета по традиционни занаяти (тъкачество, грънчарство);
  • Възстановка на ритуали, обичаи и празници; история на храната;
  • Рицарски турнир; игри сред природата;ориентиране;
  • Ателие за реставрация на „повредени” артефакти;
  • Ателиета за изработване на мартеници, великденски яйца, коледни картички.

Екипът на музея непрекъснато обновява учебната програма с нови занимания, подсказани отжеланията на децата. Все повече училища и семейства проявяват интерес, но в рамките на музея няма обособени пространства за деца. Ателиетата се провеждат в наличните помещения около експозициите или в двора на музея.

За създаването на интерактивни кътове за деца в Национален исторически музей са необходими 36 000 лв. Те ще се използват за ремонт и оборудване на специализирани ателиета по грънчарство, реставрация и археология, както и за специални материали за работа с деца, за да може музеят да посреща по-голям брой желаещи. В помещенията на новия център, малките посетители на музея ще могат да се потопят в историята и да преживеят истинско приключение.

Подкрепете програмата "Учене чрез преживяване за деца" към НИМ, като изпратите SMS на номер 17 777 с текст DMS NIM на стойност 1 лв.или направите дарение по банков път - УниКредит Булбанк, BIC: UNCRBGSF, IBAN: BG34 UNCR 7630 3100 1130 32

Да запазим историята жива за децата ни!

Защото фактите се забравят. Но преживяванията се помнят.


  Назад към Новини