Архив

Архитектурно-етнографски комплекс „Етър” - Габрово обявява Национален конкурс „Моят първи спомен от Етъра”

03.02.2013

На 23 април 2013 г. Архитектурно-етнографски комплекс „Етър” ще отбележи 50 г. от първатата копка на музея.

Целта на конкурса е да се издирят и съхранят всички първи впечатления на посетителите на музея и да провокира интереса по изграждането на уникалния комплекс.

В конкурсът могат да се включат всички, които пазят спомена за първото си посещение в музея, те могат да бъдат под формата на: стара снимка, кратък разказ за преживяното, описание или снимка на първа среща с  етърски майстори и др.

Материалите за конкурса можете да изпращате на e-mail: etar_gabrovo@abv.bg, bozhinova_etar@abv.bg, etar_fair@yahoo.comили на адрес:гр. Габрово 5309, кв. „Етъра”, бул. „Ген. Дерожински” 144, За конкурса „Моят първи спомен от Етъра”.

Жури ще бъдат специалистите – етнографи от АЕК „Етър”. Подробна информация за конкурса можете да намерите в сайта на музея: www.etar.org, във Фейсбук страницата му и на тел.: 066/810 560.

Организаторите запазват правото си да публикуват в медиите получените снимкови или текстови материали от конкурса, които ще обогатят фонда на музея. Връчването на наградите ще се състои на 23 април 2013 г. в АЕК „Етър”-Габрово от 11.30 ч..

 


  Назад към Новини