Архив

„Дефиле на младото вино” в Пловдив ви очаква

14.11.2012

„Дефиле на младото вино”® е запазена търговска марка, регистрирана от „Съвет по туризъм - Пловдив”, за организиране и провеждане на дегустации на млади български вина в рамките на последните петък, събота и неделя на м. ноември 2012 г. в различни къщи на Стария град. Основната идея на Дефилето на младото вино® е превръщането му в част от събитията, насочени към реализирането на националната стратегия за виното и създаването на атрактивна възможност и повод за посещение на гости от цялата страна на Стария Пловдив, при която производителите на вино представят в неповторимата атмосфера на старите къщи своите млади вина. Празникът се организира за четвърта поредна година, като първите три издания на дефилето привлякоха над 15 000 посетители от цялата страна.

Празникът ще премине на фона на богата културно-образователна програма. Дефилето на младото вино ще започне на 23.11.2012 в 13.45 часа, с Дионисиево шествие на участници и гости, предвождани от рицарите на „Европейския орден на виното” от площада пред общината по главната улица до лапидариума в Стария град. За откриването му със символично отваряне на „Бъчва на младото вино” в 14.30 часа е поканен Президентът на Република България Росен Плевнелиев, а за дегустациите – представителите на дипломатическите мисии и много наши и чуждестранни гости. Дегустациите са съпроводени с награждаване на най-доброто младо вино, културни събития, лекции, посветени на историята на виното и актуална информация за производителите на вино и др.

Повече информация за събитието можете да получите от Боряна Тенгулова на тел. 032/656 793, 0888 909 960, 0886 901 366; e-mail: tourismplovdiv@abv.bg, сайт: www.tourismplovdiv.org


  Назад към Новини