Архив

Колегите от Балканския алианс на хотелиерските асоциации (ВАНА) гостуваха в Сандански и Благоевград

17.10.2012

Представители на Балканския алианс на хотелиерските асоциации (ВАНА) бяха почетни гости на заседание на Управителния съвет на Сдружение на хотелиери, ресторантьори и туроператори – Сандански. В разширеното заседание участваха: Дончо Таневски, председател на ВАНА, Бранко Кривокапич – председател на хотелиерската асоциация на Сърбия (HORES), Йован Неделкович - член на департамента за международно сътрудничество на ВАНА, Благой Рагин - председател на БХРА и пожизнен президент на ВАНА, Андон Тотев – кмет на община Сандански, Младен Тимчев – зам. кмет на община Сандански, Емил Илиев – кмет на община Струмяни, проф. д-р Васил Жечев, УС на СХРТ – Сандански с председател Илия Пасков и членове Марио Балевуров, Иван Терзиев, Иванка Янева, Вангел Иванов, Валентин Митов, Гено Ангелов.

ВАНА

В началото на заседанието г-н Таневски връчи плакет „Свети Наум” на г-н Илия Пасков за неговия принос към развитието на туризма на територията на Балканския полуостров. На работната среща СХРТ – Сандански представи проекта за създаване и развитие на туристическа дестинация Сандански, Петрич и Струмяни, по който съвместно с BUBSPA са партньори на бенефициента - община Сандански.

ВАНА

Сдруженията представиха и обсъдиха своите планове и приоритети за следващата 2013 г. и декларираха подкрепа и взаимопомощ за създаване на общи балкански туристически пакети и разширяване на комуникациите между браншовите организации. Гостите от ВАНА поздравиха присъстващите кметове с идеята за създаване на новата туристическа дестинация и споделиха, че очакват да бъдат представени нейните туристически продукти на балканските изложения.

ВАНА

На следващия ден по покана на Колежа по туризъм в Благоевград, гостите от ВАНА присъстваха на официалното откриване на новата учебна година. По време на церемонията г-н Рагин, г-н Кривокапич и г-н Таневски бяха наградени от проф. д-р Васил Жечев с почетния знак на колежа (медал с трикольор).

ВАНА


  Назад към Новини