Архив

Община Балчик получи наградата на Балканския алианс на хотелиерските асоциации (ВАНА) за „Фестивален град на Балканите”

24.09.2012

На официална церемония състояла се на 17 септември т.г., кметът на Община Балчик Николай Ангелов получи наградата „Фестивален град на Балканите”, присъдена от Балканския алианс на хотелиерските асоциации (ВАНА). Балчик се състезаваше за наградата в конкуренция с гр. Щип – Македония и Тирана – Албания. Дончо Таневски – Председател на Балканският алианс на хотелиерските асоциации връчи грамота, позлатен плакет и огърлие на кмета на общината. Диплом за принос в културния живот на Община Балчик получи председателят на Общинския съвет Виктор Лучиянов.

ВАНА

ВАНА

Гости на Балчик бяха и Бранко Кривокапич – председател на хотелиерската асоциация на Сърбия и Йован Неделкович - член на департамента за международно сътрудничество на ВАНА.

На тържествената церемония бе представен филм за фестивалите и богатият културен живот в Балчик, а Фолклорен ансамбъл „Тракия” завладя с ритми и багри присъстващите.

ВАНА

ВАНА

В богатият културен календар на Община Балчик се открояват пленери, изложби, международни и национални фестивали - хоров фестивал "Черноморски звуци", "Balchik Classic Days", детски фестивал на изкуствата "Трикси", фестивал "Процес -пространство", филмов фестивал за късометражно кино, фестивал на религиозната музика "Свети Атанас", фолклорен фестивал "Море от ритми", театрален фестивал на младото изкуство "Виа Понтика" и др.

ВАНА

ВАНА

За представителите на Балканския алианс на хотелиерските асоциации и за членовете на УС на БХРА беше изключително удоволствие да се радват на гостоприемството на хотел „Реджина Мария Спа” и на хотел „Мистрал”; да разгледат Дворецът и Ботаническата градина и да се запознаят с възможностите за голф в Община Балчик.


  Назад към Новини