Архив

Най-добър готвач на 2003 г. стана Шандор Визи

23.02.2004

Националното състезание на БХРА и ВАРХ събра 23 участници и десетки гости в “Палм Бийч” в кк “Златни пясъци”

Вече по традиция в рамките на Панаира на туризма и свободното време във Варна, БХРА и ВАРХ проведоха третото издание на Националния конкурс за 2003 г. “Готвач на годината”. Домакин на състезанието, събрало на 20 ноември т.г. 23 участника от цялата страна беше четиризвездният хотелски комплекс “Палм Бийч” в кк “Златни пясъци”. Спонсори на събитието, които осигуриха наградите, продуктите и организацията на конкурса бяха “Сачи”, “Рока България”, “Солинген – Цветко Георгиев”, Sofia City Info Guide и др. Медиен партньор на събитието беше сп. “Hotels & Restaurants Magazine”.

Тазгодишното състезание между майстор-готвачите беше по зададена тема – топло предястие, приготвено от филе от сом с три гарнитури за три куверта и основно ястие, приготвено на база на телешко бонфиле със сложна гарнитура за два куверта. Журито с председател - известният преподавател и заместник-директор на школата на МВТУ в ТОХ включваше имената на много професионалисти от бранша. Между тях бяха Светлана Кръстева, Елефэтерия Димитрова, Веселин Шарков, Михаил Марковски, Тодор Янакиев – член на УС на БХРА, Костадин Шишков, Нено Йовчев и др.

Най-голямото признание и награда от 1000 лв. от генералният спонсор на конкурса “Сачи” получи унгарецът Шандор Визи, главен готвач на хотел “Принцес” в София. Втората награда беше присъдена на Ивелин Иванов от Варна заедно с професионален комплект ножове от “Солинген – Цветко Георгиев” . Трета награда от 500 лв. от “Рока България” спечели екип от Търговище.

Националният конкурс, който привлече не само много участници, но и препълни с колеги и гости ресторанта на “Палм Бийч” стана възможен с подкрепата на Festа Wine Company, “Дона”, “Добруджански хляб”, “Happy Bar & Grill, “Сандра”, “Кока-Кола”, “ВЕЕС” и др.


  Назад към Новини