Архив

Колегите ни от секцията на БХРА във Велико Търново ще окажат помощ на евакуирани жители на Дебелец

11.07.2011

Членовете на асоциацията гледат с особена загриженост на инцидента от тази нощ, при който от катастрофирала цистерна на пътя Килифарево – Велико Търново има разлив на отровни вещества. Хотелиерите са обезпокоени за комфортния престой на своите гости. В тази връзка Общинската агенция по туризъм във Велико Търново ще координира информацията от общинските и областни служби, ангажирани с отстраняване на последствията от инцидента и своевременно ще предоставят информация на гостите на града и на собствениците на туристически обекти.

Хотелиери от Велико Търново са предоставили безвъзмездно 35 стаи за настаняване при нужда на евакуирани жители на Дебелец, съобщи за Агенция „Фокус” Даниел Панов - председател на местната секция на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Велико Търново и кооптиран член на Управителния съвет на БХРА, управител на Общинската агенция по туризъм. В тях ще могат да бъдат настанени около 80 души, ако те бъдат евакуирани при евентуална заплаха за здравето им. От асоциацията е взето решение на местно ниво - при необходимост да бъдат предоставени и допълнителни места за настаняване на евакуираните жители на град Дебелец.

БХРА – Велико Търново ще потърси експертно съдействие от Агенцията за безопасност на храните, относно възможно въздействие върху хранителните продукти, произвеждани в региона, съобщи Даниел Панов – председател на регионалната структура на БХРА и управител на „Царевград Търнов” ЕООД.


  Назад към Новини