Архив

"Чудесата на България” на фокус в два инфо тура

29.06.2011

Предстои старт на медийна кампания за популяризиране на 10-те топ чудеса на България, определени след гласуване на читатели по електронен път в рамките на инициативата на вестник “Стандарт” - "Чудесата на България”.

Резерват "Старинен Созопол" и островите Свети Иван и Свети Кирик заеха призовото място в класацията "10-те чудеса на България". На второ и трето място са Перперикон и Несебър. Сред отличените бяха още Тракийско светилище Татул, Белоградчишките скали и Белоградчишката крепост, Мадарският конник и Шуменската крепост. Всички те ще бъдат на фокус в рамките на два месеца до края на годината, този път с активната подкрепа на туристическия сектор в географските райони, в които се намират.

По идея на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) инициативата ще бъде съчетана и с първия по рода си Балкански информационен тур у нас в подкрепа на различния, атрактивен и фокусен туризъм, който може да интегрира успешно родното културно-историческото  наследство на България и това на Балканите в нова формула.   

Кампанията ще бъде подкрепена нестандартно и атрактивно и от българското изкуство в лицето на АРТ ВИЗА БЪЛГАРИЯ. Интегрираната медия за изкуство и туризъм АРТ ВИЗА от година успешно развива нов арт маркетинг у нас и предлага нова атрактивна визия за българското изкуство и туризъм. Като специален партньор „АРТ ВИЗА БЪЛГАРИЯ” медиа ще планира и реализира маркетинговия микс по публичност и позициониране на мега инициативата.

Още за инициативата:

Публичността ще бъде съсредоточена в два инфо тура, които ще имат за цел да насърчат интегрирането на културно-историческото наследство и съвременно българско изкуство с туризма.

Кампанията „Чудесата на България” е под патронажа на премиера Бойко Борисов, в партньорство с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Министерство на културата и Министерство на финансите.

Проектът като отзвук вече има сериозен ефект и върху нашите балкански съседки, които на последната си балканска среща в Хисаря споделиха с председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация г-н Благой Рагин, че България е ярък пример как културно-историческото наследство и туризма могат да вървят ръка за ръка.


  Назад към Новини