Архив

Град Хисаря е обявен за „СПА Резиденция на Балканите” от Балканския алианс на хотелиерските асоциации

15.06.2011

На официална церемония, състояла се на 10 юни т.г. град Хисаря бе обявен за „СПА Резиденция на Балканите”. Наградата присъдена от Балканския алианс на хотелиерските асоциации (ВАНА), бе връчена лично на кметът на града г-н Георги Пирянков от президента на ВАНА г-н Зак Топузи. В присъствието на стотици жители и гости на гр. Хисаря, членовете на борда на Балканския алианс – г-н Благой Рагин, г-н Дончо Таневски, г-н Бранко Кривокапич и г-жа Алиа Бериша поздравиха г-н Пирянков с отличието и пожелаха и занапред градът да привлича хиляди туристи с уникална природа, 22 минерални извора и отлична туристическа база.

Русская Звезда Русская Звезда

Делегациите от балканските страни с интерес се запознаха с хилядолетната история на града, носещ името в миналото на император Диоклециан, обявен за негова резиденция през 293 год., с най-добре запазената крепостна стена в Европа от епохата на късната античност. В програмата на посещението в Община Хисаря, официалните гости посетиха тракийския култов комплекс Старосел и дегустираха местни вина във винарската изба.

Русская Звезда Русская Звезда

В рамките на Празника на град Хисаря се състоя дискусия „Перспективи пред културния и СПА туризъм в Хисаря”, в която г-н Пирянков сподели с гостите и представителите на медиите, успехите в развитието на туризма и постигнатият 24% ръст на туристите в Хисаря.

Русская Звезда Русская Звезда

Г-н Рагин благодари за възможността да бъдем част от Празника на града и сподели, че можем да честваме в Хисаря 1 700 години СПА туризъм на Балканите. Г-н Златко Златанов поднесе поздравления към участниците в дискусията от името на БУБСПА и подчерта, че всички трябва да благодарим на членовете на ВАНА, за това което правят за България. Г-н Златанов предложи да се помисли върху създаването на терени за спортно атрактивни дейности – място, на което заедно да се забавляват и спортуват членовете на семейството, които са дошли на почивка. Изграждането на такива терени, които в момента липсват в туристическите градове, може да стане чрез публично-частно партньорство, инициирано от общините.


  Назад към Новини