Архив

Откриване на барелеф на Иван Балсамаджиев и Първи празник на шоуто и имитацията на името на актьора

07.06.2011

На 4 юни 2011 г. в гр. Априлци, кв. Острец в присъствието на семейството на Иван Балсамаджиев, жители и гости на града беше открит барелефа на талантливия български актьор. Барелефа беше открит от кмета на Априлци – г-н Младен Пелов и Нико Заричинов – председател на Тур клуб РеМарк и основен инициатор на събитието. Автор на барелефа е склуптурът Куню Желев.

Стандарт

От името на Тур клуб РеМарк г-жа Даря Заричинова благодари на всички дарители и на спонсорите на празника – община Априлци, фирмите Калинел-Троян и Сико-С, хотел „Панорама” – Априлци. Тържествен водосвет беше извършен от отец Калин. Г-жа Стихия Ангелова поднесе венец от името на Настоятелството на читалище Бъдеще. Синът на актьора Ангелин Балсамаджиев благодари на организаторите и присъстващите, за уважението към паметта и творчеството на баща му. Актьорът Стефан Рядков прочете специалното послание на Велика Видева – най-близката колежка и приятелка на Иван, което трогна и просълзи присъстващите.

Стандарт

Сред официалните гости на събитието бяха г-жа Станка Шайлекова – депутат и г-н Благой Рагин – председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Г-н Рагин сподели своите спомени от личните си срещи с Иван Балсамаджиев и поздрави идеята на организаторите да поставят началото на традиционен Празник на шоуто и имитацията в негова памет.

Стандарт

Празникът на шоуто и имитацията започна с музикален клип, заснет с участието на самия Иван Балсамаджиев в последните седмици от живота му – предоставен от „Призма филм”. Тази своеобразна епитафия на актьора, изпята от самия него отново просълзи присъстващите. На сцената оживя гласът на Емил Димитров с перфектната имитация на Георги Генов от с. Голям Извор, община Тетевен. Всички запяха заедно с него „Моя страна, моя България”. Последва перфектен танц на Майкъл Джексън, изпълнен от Николай Атанасов – управител на ресторант „При кмета” в гр. София, превъплъщения на Васил Найденов и Ирен Кара, изпълнени от Христо Младенов и Илияна Илиева от Студиа „Гласове” – гр. Троян, авторски скеч на Мария Марковска от Априлци. След това зрителите се пренесоха на „Централна гара”, „срещнаха” се с любимите български актьори Георги Парцалев и Тодор Колев – благодарение на известния Звезделин Минков.

Стандарт

„Гвоздеят” на Празника беше Стефан Рядков – неповторим в ролите на Яне Янев и Цветан Цветанов. Една от специалните награди – торта от виенска сладкарница „Славея”, гр. Троян получи зрителят Лъчезар Семов от София, за своето спонтанно и изключително талантливо включване в сценария. Накрая всички участници в Първия празник на шоуто и имитацията, начело с „Цветан Цветанов” пожелаха на гостите слънчево и топло лято, а на хотелиерите от региона – успешен туристически сезон. Събитието, което предизвика голям медиен интерес ще бъде излъчено от БНТ.


  Назад към Новини