Архив

Предстои фестивал за филмови и телевизионни продукции на туристическа тематика „На източния бряг на Eвропа”

10.03.2011

За седма поредна година Община Велико Търново, съвместно с Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Асоциация на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) и BG info channel – български туристически телевизионни канали организират фестивал за филмови и телевизионни продукции на туристическа тематика „На източния бряг на Eвропа”. Фестивалът е част от програмата на VIII-то Международно туристическо изложение „Културен Туризъм”, гр. Велико Търново от 13 до 16 април 2011 г. Мисията на фестивала е да промотира професионалната филмова туристическа продукция, да стимулира създаването на такава продукция и да популяризира водещите тенденции в полето на модерната аудио-визуална култура, в унисон с критериите и нуждите на бизнеса.

Категориите, в които се състезават продукциите са: телевизионно предаване, рекламен филм, рекламен клип и научно-популярен и документален филм, представящ туристически потенциал. Всички продукции, изпратени за участие във фестивала се прожектират в изложбени зали „Рафаел Михайлов”, разпределени в 4 тематични модула, като всяка прожекция е предшествана от представяне на нейните автори, тематика и последвана от дискусия.

Награди се присъждат на по един филм от всяка категория. Един от наградените филми получава голямата награда на журито „Най-добра рекламна туристическа продукция на фестивала”. Присъжда се и една специалната награда за компонент (оперaторско майсторство, монтаж и саунддизайн). За допълнителна информация и записвания тел.:0554/30 030, 59 487, 0896 607 580 – Теодора Тодорова, e-mail: tour.filmfest@gmail.com, www.bginfo.tv/filmfest

През тази година в рамките на фестивала „На източния бряг на Eвропа” ще се състои Уъркшоп по темите:

- Рекламата – начин на живот;
- Симбиозата между радиото и телевизията при представяне на туристическа дестинация;
- Концептуализация на културния продукт – как да продаваме дестинация чрез култура.

Участниците в уъркшоповете ще получат сертификат за участието си. Записвания за участие в уъркшоповете се приемат на имейл: tour.filmfest@gmail.com или телефон: 0554/59 487, 0896 607 580.

Условия за участие


  Назад към Новини