Архив

Предстои Международното туристическо изложение „Културен туризъм” – Велико Търново 2011 г.

01.03.2011

Велико Търново - Балканската столица на културния туризъм ще бъде домакин на 8-то издание на Международното туристическо изложение „Културен туризъм” от 13 до 16 април 2011 година в изложбени зали „Рафаел Михайлов”. Проявата се организира от Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов” с партньорството на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма; Община Велико Търново; , Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Асоциация на българските туроператори и туристически агенции.

На форума ще бъдат представени културни събития, музеи, културно-исторически паметници, археологически находки, фолклор, традиции и занаяти от различни региони на България. Участниците в Международното туристическо изложение „Културен туризъм 2011” ще имат възможността да се включат в:

  • Туристическо изложение – възможности за общини и фирми, информационни центрове, неправителствени организации, културни институти и други да представят своя потенциал за развитие на културно-познавателни туристически програми.
  • Дискусионна програма, включваща презентации и обсъждания по актуални теми, свързани с развитието на културно-историческото наследство, неговото съхранение и съвременно експониране, както и проблемите и възможностите за развитие на разнообразни форми на културно-познавателен туризъм.
  • Фестивал за филми, популяризиращи българското културно-историческо наследство и туризма под мотото “На източния бряг на Европа”.
  • Уъркшопове: „Рекламата – начин на живот”, „Симбиозата между радиото и телевизията при представяне на туристическа дестинация”, „Концептуализация на културния продукт – как да продаваме дестинация чрез култура”.

Очакваме да се включите във форума, като презентирате специфичните дадености на вашия регион за развитие на културен туризъм. Документите за участие се приемат до 31 март 2011 г. на факс: 062/600 768 и e-mail: ticvt2@gmail.com, office@velikoturnovo.info За допълнителна информация и въпроси тел.: 062/622 148 - Калина Калчева, Вероника Христова.

Записвания за участие в уъркшоповете на имейл: tour.filmfest@gmail.com или телефон: 0554/59 487, 0896 607 580. Участниците в уъркшоповете ще получи сертификат за участието си.

Заявка – договор

Приложение каталог


  Назад към Новини