Архив

БХРА участва в откриването на зимния сезон в Банско

21.12.2010

Членове на УС на асоциацията дискутираха в кръгла маса на тема „Обединени Балкани в обединена Европа”

зимния сезон в Банско

На откриването на зимния сезон в Банско беше официалното връчване на наградата „Банско - зимна столица на Балканите”, където участваха гости от страната и съседните балкански страни, представители на МИЕТ, BAHA, БХРА, АБТТА и др. В програмата на „Зимната фиеста” по традиция на откритите сцени - на „Бъндеришка поляна” в Пирин планина, при началната станция на кабинковия лифт и на централния площад в Банско, се проведоха най-големите събития по откриването на зимния сезон.

зимния сезон в Банско

В рамките на програмата бяха планирани дискусии, кръгла маса, факелно шествие, връчване на наградата на BAHA, празничен спектакъл и др. В тържествената зала на читалище "Никола Вапцаров" беше организирана дискусия на тема „Презастроено ли е Банско”. Кръглата маса на тема „Обединени Балкани в Обединена Европа” беше организирана от Община Банско, Туристическа асоциация Банско и Съюза на туристическия бизнес Банско се проведе в конферентната зала на хотел „Гардения”, където участваха заместник-кметовете Сашка Въчкова и Лазар Захов, председателят на БХРА Благой Рагин, членове на УС на БХРА от София, Варна, Велинград, Чепеларе, Смолян, Банско, Несебър, както и гости от балканските страни. Модераторът на кръглата маса доц. д-р Соня Алексиева, член на УС на БХРА, представи културно-историческото наследство на всички балкански страни в презентацията си „Обединени Балкани в обединена Европа”.

зимния сезон в Банско

Със свои изказвания и пожелания за бъдещо съвместно сътрудничество в туризма, участие в кръглата маса взеха Сашка Въчкова, Лазар Захов, Благой Рагин, Бранко Кривокапич, Амир Хаджич, Янка Рахова, Александър Мацурев, Златко Златанов, Дончо Таневски и др. Представителите на Румъния, Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватска и България, които взеха участие в кръглата маса, поздравиха Банско с избора му за „Зимна столица на Балканите”. Предложението за голямата награда беше на УС на балканската асоциация, която връчи официално почетният знак и грамота на кмета Александър Краваров през септември т.г. на церемония в Нови Сад, по време на Международното туристическо изложение в Сърбия.

зимния сезон в Банско

На писта „Алберто Томба” се проведе Bansko Ski Legends’ Race, след това гостите наблюдаваха факелното шествие на кукери и деца, а вечерта на централния площад в Банско беше връчена наградата на Банско – „Зимна столица на Балканите”. В официалното откриване на ски сезона в Банско присъстваха министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и известният футболист Христо Стоичков.

зимния сезон в Банско


  Назад към Новини