Архив

Заслужени признания за българския черноморски туризъм

20.12.2010

Годишните награди на БХРА отличиха мениджъри и обекти с изключителен принос през 2010 г.

Автор: www.dnevnik.bg

01 дек 2010

Черноморския туризъм с най-много награди в годишната класация на БХРА

Годишни награди 2010

Фотограф: Bulphoto

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация връчи за 14-ти път своите годишни награди. "Най-дългогодишните отличия в туризма се връчват от 1996 г. първоначално в няколко основни категории, а през годините те се увеличават, следвайки успешното развитие на българския туризъм", каза по време на церемонията председателят на асоциацията Благой Рагин.

За градски бизнес и СПА хотел на 2010 г. бе отличен Гранд хотел и СПА "Приморец" – Бургас. Грандхотел Варна ризорт & СПА стана ваканционен комплекс на 2010 г.

Ваканционен морски тризвезден хотел на 2010 г. стана хотел "Тракия Гарден" - кк "Слънчев бряг", а като бутиков хотел за 2010 г. хотел "Вентура" във Варна.

Пак във Варна дойде и наградата за Мотел на 2010 г. В тази категория бе отличен мотел "Ханът".

Отличието за ваканционно селище на 2010 г. бе прписъдено на хотелски комплекс "Санта Марина" – Созопол.

Хотелски мениджър на 2010 г. стана Иван Портних, генерален мениджър на Гранд хотел Варна ризорт&СПА, а като най–успешно развиваща се българска хотелска марка за 2010 г. бе посочена веригата "GRIFID Hotels".

В категорията А-ла-карт ресторант на 2010 г. награда бе присъдена на ресторант "Медитеранео" хотелски комплекс "Иберостар Обзор бийч - Изгрев" - кк "Златни пясъци".

Бизнес ресторант на 2010 г. стана ресторант "Ноти" във Варна.

За принос в развитието на детския и юношеския туризъм в България беше огличен Стефан Трифонов, директор на Международния център за детски и юношески туризъм "Мистрал 2" - Свети Влас, а за За цялостен принос в мениджмънта на туризма награда получи Тодор Панайотов, изпълнителен директор на "Сънсет Ризорт Мениджмънт" ЕООД в Поморие.

Наградата на БХРА за културна атракция през 2010 г. беше присъдена на аудиовизуалния спектакъл "Легенди от Аладжа манастир". Той е съвместна продукция на регионалния исторически музей – Варна и Продуцентска къща ЦСМ ООД – София и е посветен на 150 – годишнината от рождението на братята Карел и Хермин Шкорпил. Спектакълът е изграден по мотиви от легендите за средновековния скален манастир край Варна и включва елементи, представящи богатото културно наследство на племената и народите, населявали варненския регион от най – дълбока древност.

Смелото творческо решение – да се превърне самият скален масив, в който са издълбани помещенията на манастира в огромен екран, върху който се проектират филмови импресии и светлинни етюди, обогатени с оригинална музика и звукови ефекти, няма аналог в цяла Югоизточна Европа.

Една от най- престижните награди на асоциацията – за принос в изграждане туристическия имидж на България за 2010 г. бе присъдена на Фондация "Созопол". Сред разработените и изпълнени проекти от нея са "Създаване и популяризиране на културния туристически продукт в гр. Созопол, чрез реставрация на южната крепостна стена и кула и строителството на обществено туристическа инфраструктура за хора с увреждания"; "Реставрации и адаптация на възрожденска къща"; "Архитектурно – исторически комплекс "Стената".

Като най-ползотворно в сферата на туризма тази година бе определено сътрудничеството с община Бургас.

Наградата за най-ефективни туристически материали за 2010 г. беше присъдена на Екатерина Геловска - главен редактор на сп. HoReMag, издание на най-голямата бизнесиздателска група в България "Икономедиа" АД.




Автор: dariknews.bg

26 ноември 2010

Гранд хотел Варна с втора престижна награда за годината

Годишни награди 2010

След като неотдавна получи престижната награда на Световната Туристическа Асоциация (World Travel Assosiation) за "Най-добьр спа комплекс в България за 2010 г.", "Гранд хотел Варна Резорт и СПА" бе награден за "Ваканционен комплекс на годината" от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

На официална церемония БХРА отличи за 14-ти път професионалистите в сферата на туризма.

Събитието се проведе под патронажа на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, като най-много награди получиха хотели и ресторанти от Варна и Бургас.

"Гранд хотел Варна Резорт и СПА" бе награден за "Ваканционен комплекс на годината", а неговият генерален мениджьр Иван Портних стана най-добър хотелски мениджър на 2010 г.

Гранд хотел "Приморец" получи наградата за най-добър хотел в категорията "СПА". Сред победителите в другите категории са хотел "Берлин Парк Витоша" - София ("Парк хотел на годината") и хотел "Троян Плаза" - Троян ("Хотел за семинарен и екстремен туризъм").

Наградата за устойчиво развитие в туризма стана притежание на хотел "Севлиево Плаза" - Севлиево.

За приноса си в развитието на детския и юношеския туризъм у нас бе отличен Стефан Трифонов, директор на Международния център за детски и юношески туризъм "Мистрал 2" - Свети Влас.

Ресторант "Панорама" спечели наградата за най-добър гурме ресторант в България,

Община Бургас взе приз за ползотворна работа с бранша, а фондация "Созопол" е с най-голям принос в изграждането на добрия туристически имидж на България.




Автор: sandanski1.com

25 ноември 2010

Варна и Бургас с най-добрите хотели за 2010 година

Най-престижното отличие за „Градски бизнес и СПА хотел на годината” отиде у Гранд хотел и СПА „Приморец” – Бургас

Годишни награди 2010

На стилна и изискана церемония в зала „Витоша” на Интер експо център в столицата бяха връчени наградите за 2010 г. в туризма. За четиринайсети път Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) отличи най-добрите хотели, ресторанти и мениджъри в у нас. В присъствието на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и неговия заместник Иво Маринов бяха раздадени награди в общо 31 категории.

Най-престижното отличие за „Градски бизнес и СПА хотел на годината” отиде у Гранд хотел и СПА „Приморец” – Бургас, докато морската ни столица взе друга важна награда – „Гранд хотел Варна Резорт и СПА” бе награден за „Ваканционен комплекс на годината”.

В останалите по-интересни категории наградите отидоха при хотел „Берлин Парк Витоша” – София („Парк хотел на годината”), хотел „Хисар” – Хисаря („СПА хотел на годината”) и хотел „Троян Плаза” – Троян („Хотел за семинарен и екстремен туризъм”).

Наградата за устойчиво развитие в туризма стана притежание на хотел „Севлиево Плаза” – Севлиево, а за приноса си в развитието на детския и юношеския туризъм у нас бе отличен Стефан Трифонов, директор на Международния център за детски и юношески туризъм „Мистрал 2” – Свети Влас.

Общината, която хотелиерите и ресторантьорите припознаха като най-активна и ползотворна в работата си с тях е Бургас, а Фондация „Созопол” е с най-голям принос в изграждането на добрия туристически имидж на България.

Най-престижната индивидуална награда – тази за най-добър хотелски мениджър на 2010 г. стана притежание на генералния мениджър на „Гранд хотел Варна Резорт и СПА” Иван Портних, а в областта на ресторантьорството мениджър №1 според БХРА е Румен Баряков, собственик на „Барякова механа” – Банско. Бизнес ресторант на 2010 г. е „Ноти” – Варна, а „Панорама” на хотел „Рига” в Русе е най-добрият гурме-ресторант. Сред най-интересните нови награди тази година е тази за „Най-добър суши ресторант” и тя стана притежание на „Хепи суши” на бул. „Г. С. Раковски” в столицата.

„Ако всеки един бранш работеше така добре, както хотелиерския и ресторантьорския, България щеше да има една от най-силните икономики в Европа”, каза министър Трайков.

„Зад нас е една изключително успешна година. До месец октомври ръстът, който нашия бранш бележи е в рамките на 11-12%. За подобно развитие в началото на годината не смеехме да мечтаем, но отличната работа на мениджърите в бранша показа, че когато има желание можем да постигнем добри резултати дори и в трудни години”, заяви председателят на БХРА Благой Рагин. По време на церемонията на връчването на наградите стана известно, че той е единственият за сега кандидат за поста президент на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IHRA) на изборите през 2011 г.

За наградите

От 1996 г. браншовата организация отличава мениджърите и собствениците, които са част от най-успешното предприемачество в туризма и са реализирали най-големите инвестиции в този бизнес. Годишните награди на асоциацията са най-дългогодишните награди в България в тази сфера, като целта им е подкрепа на хората, които благодарение на личната си инициатива, професионална квалификация и с цената на много рискове доказват, че туризма трябва да бъде приоритет в българската икономика.




Автор: topnovini.bg

24.11.2010

Панорамният ресторант на хотел „Рига” спечели приза „Гурме ресторант на 2010 г.”

Годишни награди 2010

Панорамният ресторант на русенския хотел "Рига" бе отличен с годишната награда на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) в категорията "Гурме ресторант". На специална церемония в зала зала "Витоша" на Интер Експо Център собственикът на най-елитния хотелски комплекс в крайдунавския град Николай Йонков получи престижния приз лично от зам.-председателя на БХРА Елена Иванова и Тодор Янакиев, член на Управителния съвет на Асоциацията.

Събитието, което се проведе под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма уважиха министър Трайчо Трайков, председателите на най-големите туристически организации, партньори на БХРА от бизнеса, водещи мениджъри и собственици в туризма от цялата страна.

В приветствието си към домакини и гости министър Трайков подчерта, че туризмът е визитната картичка на страната и браншът, който формира 25 на сто от брутния вътрешен продукт.

От името на организаторите председателят на БХРА Благой Рагин поздрави своите колеги и отбеляза, че тази година е благоприятна за туристическия бизнес, който отчита ръст от близо 12%.

Годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация се връчват за четиринадесети път. От 1996 г. до днес Асоциацията е отличила десетки мениджъри, бизнес партньори, банкери и др., които са доказали с професионализъм и инвестиции водещото си място в българския туризъм. Призовете, които тази година бяха връчени в 31 категории, са най-престижните и дългогодишни отличия в професионалната гилдия.ТОП НОВИНИ.БГ




Автор: dnesplus.bg

29.11.2010

Бургас грабна приза за най-добре развиващ се туристически град

Годишни награди 2010

Бургас спечели грамота за най-ползотворно сътрудничество в областта на туризма за 2010 година.

Престижното признание бе присъдено от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

„Това е четвърта поредна награда, която Бургас получава само за един месец”, заяви зам.-кметът Красимир Стойчев по време на пресконференция в Община Бургас по повод полученото отличие.

То е резултат от усилията, които са положени през годината за развитие на туризма в града. Само за 2010 г. легловата база е увеличена с 321 легла, благодарение на което в момента Бургас разполага с общо 4696 места за нощувка. Ръстът на туристите за тази година също се е увеличил с около 10 %, като най-много са били посетителите от Израел и Русия.

За първите 9 месеца на 2010 г. събраната туристическа такса е в размер на 390 000 лева, което е с 75 000 лева повече в сравнение със същият период на миналата година. С тези средствата ще бъде продължено изграждането на атрактивно нощно осветление на сградите, както и поставянето на информационни табели с карта и пътеводител на ключови места в Бургас и входните и изходни пунктове на града. За последните 3 години броят на хотелите, регистрирани на територията на община Бургас е скочил от 14 на 39.

Важни причини за наградата също са изградените вече наблюдателници за орнитоложки туризъм и фестивалите, организирани в града, които привличат все повече туристи всяка година.




Автор: money.ibox.bg

25.11.2010

Бургаски хотел с награда за най-добър SPA в страната

Годишни награди 2010

Автор: Money.bg

Бургаският гранд-хотел „Приморец" получи приза на най-добър СПА на годината в България. Петзвездният хотел беше официално открит през месец юни т.г. и обра овациите на специалисти, партньори и клиенти. „Приморец" Бургас бе инспектиран от най-авторитетната европейска и световна организация за СПА хотелиерски услуги - Европейския одитен институт за уелнес и спа (The European Audit Institute Wellness & Spa e.V.), съобщиКомуникационната група Имидж Едвъртайзинг.

В средата на септември EAWS връчи на хотела отличието Европейски спа и уелнес сертификат (Wellness & Spa Europe Certificate), който се дава само за най-високо качество и стандарт на предлаганите услуги. Така „Приморец" стана първият и единствен засега български хотел, който се нарежда сред първите 30 на планетата и 10 на Стария континент в своя клас.

Напълно закономерно хотелът няма конкуренция за тазгодишните награди в страната. Призовете бяха връчени снощи от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) в Интер Експо Център в София. Тази година официалната церемония по връчване на Годишните награди 2010 на БХРА беше под патронажа на Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма. На 14-та церемония на асоциацията присъстваха много гости, представители на туристически организации, партньори на БХРА от бизнеса, водещи мениджъри и собственици в туризма от страната.

Създаването на Гранд-хотел и СПА „Приморец" определено издигна нивото и имиджа въобще на целия български туризъм и вкара България в най-елитните каталози на туристическите агенции, признават международни професионалисти в бранша.




Автор: www.antenneair.com

25.11.2010

Бургаски хотел с приз за най-добър SPA в страната

Годишни награди 2010

Бургаският гранд-хотел „Приморец” получи приза на най-добър СПА на годината в България. Петзвездният хотел беше официално открит през месец юни т.г. и обра овациите на специалисти, партньори и клиенти.

„Приморец” Бургас бе инспектиран от най-авторитетната европейска и световна организация за СПА хотелиерски услуги - Европейския одитен институт за уелнес и спа (The European Audit Institute Wellness & Spa e.V.) В средата на септември EAWS връчи на хотела отличието Европейски спа и уелнес сертификат (Wellness & Spa Europe Certificate), който се дава само за най-високо качество и стандарт на предлаганите услуги. Така „Приморец” стана първият и единствен засега български хотел, който се нарежда сред първите 30 на планетата и 10 на Стария континент в своя клас.

Напълно закономерно хотелът няма конкуренция за тазгодишните награди в страната. Призовете бяха връчени снощи от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ в Интер Експо Център в София. Тази година официалната церемония по връчване на Годишните награди 2010 на БХРА беше под патронажа на г-н Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма. На 14-та церемония на асоциацията присъстваха много гости, представители на туристически организации, партньори на БХРА от бизнеса, водещи мениджъри и собственици в туризма от страната. Създаването на Гранд-хотел и СПА „Приморец” определено издигна нивото и имиджа въобще на целия български туризъм и вкара България в най-елитните каталози на туристическите агенции, признават международни професионалисти в бранша.

Годишни награди 2010




Автор: tourism-novini.com

25.11.2010

Догодина българин ще е начело на Световната хотелиерска асоциация

Годишни награди 2010

Новина дойде от церемонията на 14-ите поред годишни награди на Българската хотелиерска асоциация – Благой Рагин е единствен кандидат за председател на Световната асоциация на хотелиерите и ресторантьорите за 2011 година, съобщи македонският му колега Дончо Таневски.

Връчването на тазгодишните награди на БХРА премина под патронажа на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. “Годината беше тежка, трудна, но туризмът постигна ръст между 11 и 12 процента, каза при откриването Благой Рагин, председател на БХРА. – И макар че този резултат няма адекватно финансово покритие, постигнатото е безспорен успех на българския туризъм”.Пратеници на 31 отличници присъстваха в зала “Витоша” на Интер Експо център – София, за да получат специалната статуетка и грамота. Сред наградените са както вече утвърдени хотели и ресторанти, така и съвсем нови обекти, които не са убягнали при подбора на професионалната комисия. Така ваканционен комплекс на 2010 г. стана познатия от години “Гранд хотел Варна ризорт и СПА”, а за “градски безнес и СПА хотел” приз получи новият луксозен Гранд хотел и СПА “Приморец” в Бургас.Хотел за семинарен и екстремен туризъм на 2010 г. е “Троян плаза”, бутиков хотел на годината – “Вентура” във Варна, а семеен хотел – “Армира” в Ивайловград. Сред категориите за награждаване за пръв път тази година е и “мотел на 2010 г” и това е “Ханът” – Варна. Ваканционно селище на годината е “Санта Марина” – Созопол, хотел за екотуризъм – “Арго” – Рибарица.

За хотелски мениджър на 2010 г. бе обявен Иван Портних, ген. мениджър на “Гранд хотел Варна Ризорт и СПА”, а приз за цялостен принос в мениджмънта на туризма получи Тодор Панайотов, изп. директор на “Сънсет Ризорт Мениджмънт”.За културна атракция на 2010 бе определен спектакълът “Легенди от Аладжа манастир”.




Автор: www.economynews.bg

25.11.2010

Десислав Григоров

Варна и Бургас с най-добрите хотели за 2010 година

Годишни награди 2010

На стилна и изискана церемония в зала „Витоша” на Интер експо център в столицата бяха връчени наградите за 2010 г. в туризма. За четиринайсети път Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) отличи най-добрите хотели, ресторанти и мениджъри в у нас. В присъствието на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и неговия заместник Иво Маринов бяха раздадени награди в общо 31 категории.

Най-престижното отличие за „Градски бизнес и СПА хотел на годината” отиде у Гранд хотел и СПА „Приморец” – Бургас, докато морската ни столица взе друга важна награда – „Гранд хотел Варна Резорт и СПА” бе награден за „Ваканционен комплекс на годината”. В останалите по-интересни категории наградите отидоха при хотел „Берлин Парк Витоша” – София („Парк хотел на годината”), хотел „Хисар” – Хисаря („СПА хотел на годината”) и хотел „Троян Плаза” – Троян („Хотел за семинарен и екстремен туризъм”).

Наградата за устойчиво развитие в туризма стана притежание на хотел „Севлиево Плаза” – Севлиево, а за приноса си в развитието на детския и юношеския туризъм у нас бе отличен Стефан Трифонов, директор на Международния център за детски и юношески туризъм „Мистрал 2” – Свети Влас. Общината, която хотелиерите и ресторантьорите припознаха като най-активна и ползотворна в работата си с тях е Бургас, а Фондация „Созопол” е с най-голям принос в изграждането на добрия туристически имидж на България.

Най-престижната индивидуална награда – тази за най-добър хотелски мениджър на 2010 г. стана притежание на генералния мениджър на „Гранд хотел Варна Резорт и СПА” Иван Портних, а в областта на ресторантьорството мениджър №1 според БХРА е Румен Баряков, собственик на „Барякова механа” – Банско. Бизнес ресторант на 2010 г. е „Ноти” – Варна, а „Панорама” на хотел „Рига” в Русе е най-добрият гурме-ресторант. Сред най-интересните нови награди тази година е тази за „Най-добър суши ресторант” и тя стана притежание на „Хепи суши” на бул. „Г. С. Раковски” в столицата.

„Ако всеки един бранш работеше така добре, както хотелиерския и ресторантьорския, България щеше да има една от най-силните икономики в Европа”, каза министър Трайков.„Зад нас е една изключително успешна година. До месец октомври ръстът, който нашия бранш бележи е в рамките на 11-12%. За подобно развитие в началото на годината не смеехме да мечтаем, но отличната работа на мениджърите в бранша показа, че когато има желание можем да постигнем добри резултати дори и в трудни години”, заяви председателят на БХРА Благой Рагин. По време на церемонията на връчването на наградите стана известно, че той е единственият за сега кандидат за поста президент на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IHRA) на изборите през 2011 г.

За наградите

От 1996 г. браншовата организация отличава мениджърите и собствениците, които са част от най-успешното предприемачество в туризма и са реализирали най-големите инвестиции в този бизнес. Годишните награди на асоциацията са най-дългогодишните награди в България в тази сфера, като целта им е подкрепа на хората, които благодарение на личната си инициатива, професионална квалификация и с цената на много рискове доказват, че туризма трябва да бъде приоритет в българската икономика.




Автор: potv.eu

25.11.2010

Нова награда за хотел "ХИСАР"

Годишни награди 2010

Хотел "Хисар" - Хисаря, е СПА хотел на годината в класацията на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за 2010 г. За четиринадесети път БХРА отличава най-добрите хотели, ресторанти и мениджъри в България. Специалната церемония за връчване на наградите - в 31 категории, беше на 25 ноември в Интер експо център в София. Присъстваха министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и неговият заместник Иво Маринов.

Инж. Димитър Георгиев, собственик на хотел "Хисар" получи грамота и статуетка от председателя на БХРА Благой Рагин.

Това е изключително признание за нас, ние сме единствените отличени от региона на Пловдив, благодари г-н Георгиев.

Почетното отличие се връчва от 1996 г. за успешно предприемачество в туризма. Годишните награди на асоциацията са най-дългогодишните награди в България в бранша, като целта им е подкрепа на хората, които благодарение на личната си инициатива, професионална квалификация и с цената на много рискове доказват, че туризмът трябва да бъде приоритет в българската икономика.

„Най-добър хотел на годината е поредното признание за екипа на инж. Димитър Георгиев. Хотел "Хисар" - Хисаря е номер едно за лечение и спа в конкурса на Българския Съюз по Балнеология и Спа туризъм. Комплексът е "Най-добър" в категорията "Медикъл Спа Комплекс" за 2009 г.




Автор: news.data.bg

25.11.2010

Хотел “Хисар” – СПА хотел на годината

Годишни награди 2010

Хотел „Хисар” – Хисаря стана СПА хотел на годината в класацията на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) за 2010 г.

Това е изключително признание за нас, каза инж. Димитър Георгиев, собственик на хотел “Хисар” при получаване на наградата за единсвеният отличен хотел от региона на Пловдив.

Почетното отличие се връчва от 1996 г. за успешно предприемачество в туризма. Годишните награди на асоциацията са най-дългогодишните награди в България в бранша, като целта им е подкрепа на хората, които благодарение на личната си инициатива, професионална квалификация и с цената на много рискове доказват, че туризмът трябва да бъде приоритет в българската икономика.

Най-добър хотел на годината е поредното признание за екипа на инж. Димитър Георгиев. Хотел “Хисар” – Хисаря е номер едно за лечение и спа в конкурса на Българския Съюз по Балнеология и Спа туризъм. Комплексът е “Най-добър” в категорията “Медикъл Спа Комплекс” за 2009 г.

Комплексът осигурява не само почивка на хората, но и лечение, профилактика и рехабилитация. Хотелът притежава съоръжения за активен отдих – минифутболно игрище, плувни басейни, тенис кортове, билярд, боулинг. Той има 166 стаи и е целогодишно активен.




Автор: www.burgasnews.com

25.11.2010

„Приморец” грабна приза за най-добър SPA хотел в страната

Годишни награди 2010

Бургаският гранд-хотел „Приморец” получи приза на най-добър СПА на годината в България. Петзвездният хотел беше официално открит през месец юни т.г. и обра овациите на специалисти, партньори и клиенти. „Приморец” Бургас бе инспектиран от най-авторитетната европейска и световна организация за СПА хотелиерски услуги - Европейския одитен институт за уелнес и спа (The European Audit Institute Wellness & Spa e.V.) В средата на септември EAWS връчи на хотела отличието Европейски спа и уелнес сертификат (Wellness & Spa Europe Certificate), който се дава само за най-високо качество и стандарт на предлаганите услуги. Така „Приморец” стана първият и единствен засега български хотел, който се нарежда сред първите 30 на планетата и 10 на Стария континент в своя клас.

Годишни награди 2010

Напълно закономерно хотелът няма конкуренция за тазгодишните награди в страната. Призовете бяха връчени снощи от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ в Интер Експо Център в София. Тази година официалната церемония по връчване на Годишните награди 2010 на БХРА беше под патронажа на г-н Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма. На 14-та церемония на асоциацията присъстваха много гости, представители на туристически организации, партньори на БХРА от бизнеса, водещи мениджъри и собственици в туризма от страната.

Годишни награди 2010

Създаването на Гранд-хотел и СПА „Приморец” определено издигна нивото и имиджа въобще на целия български туризъм и вкара България в най-елитните каталози на туристическите агенции, признават международни професионалисти в бранша.




Автор: www.journey.bg

25.11.2010

Снощи БХРА връчи годишните си награди за 2010 година

Годишни награди 2010

Министър Трайчо Трайков откри церемонията и подчерта приноса на туристическия бизнес за развитието на българската икономика

На официалната церемония, под патронажа на г-н Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма, бяха обявени за 14-ти пореден път най-дългогодишните отличия в туризма

Снощи в Интер Експо Център, в София, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация връчи за 14-ти път своите годишни награди. Най-дългогодишните отличия в туризма се връчват от 1996 г. първоначално в няколко основни категории, а през годините те се увеличават, следвайки успешното развитие на българския туризъм.

Тази година официалната церемония по връчване на Годишните награди 2010 на БХРА беше под патронажа на г-н Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма. На 14-та церемония на асоциацията в столицата присъстваха много гости, представители на туристически организации, партньори на БХРА от бизнеса, водещи мениджъри и собственици в туризма от страната, досегашните и новите носители на най-престижните и дългогодишните отличия в професионалната гилдия.

С поздравление към присъстващите на церемонията, се обърна министър Трайчо Трайков, който откри церемонията и подчерта приноса на туристическия бизнес за развитието на българската икономика. Благой Рагин, председател на БХРА, благодари на колегите си за постиженията им през 2010 г. и в условията на икономическа криза посочи туристическият бранш като пример за успешен бизнес. Министър Трайков връчи и две от наградите на БХРА, както и Иво Маринов, заместник-министър на МИЕТ.

Много от наградените собственици и мениджъри от цялата страна бяха поканили на церемонията своите екипи и колеги от наградените туристически обекти. Тази година най-много награди получиха хотели и ресторанти от Варна и Бургас. Събитието отразяваха много журналисти от националните и регионалните средства за масова информация. Медийни партньори на събитието са в-к 24 часа, БНР, БНТ, news.bg и TVArt.

Сред спонсорите на събитието бяха:

* lинзавод Асеновград
* Българска асоциация на сомелиерите и винооценителите
* Наppy Bar & Grill
* ресторант Медитеранео - х. Иберостар Обзор бийч - Изгрев

БХРА




Автор: www.journey.bg

25.11.2010

Снощи БХРА връчи годишните си награди за 2010 година

Годишни награди 2010

Министър Трайчо Трайков откри церемонията и подчерта приноса на туристическия бизнес за развитието на българската икономика

На официалната церемония, под патронажа на г-н Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма, бяха обявени за 14-ти пореден път най-дългогодишните отличия в туризма

Снощи в Интер Експо Център, в София, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация връчи за 14-ти път своите годишни награди. Най-дългогодишните отличия в туризма се връчват от 1996 г. първоначално в няколко основни категории, а през годините те се увеличават, следвайки успешното развитие на българския туризъм.

Тази година официалната церемония по връчване на Годишните награди 2010 на БХРА беше под патронажа на г-н Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма. На 14-та церемония на асоциацията в столицата присъстваха много гости, представители на туристически организации, партньори на БХРА от бизнеса, водещи мениджъри и собственици в туризма от страната, досегашните и новите носители на най-престижните и дългогодишните отличия в професионалната гилдия.

С поздравление към присъстващите на церемонията, се обърна министър Трайчо Трайков, който откри церемонията и подчерта приноса на туристическия бизнес за развитието на българската икономика. Благой Рагин, председател на БХРА, благодари на колегите си за постиженията им през 2010 г. и в условията на икономическа криза посочи туристическият бранш като пример за успешен бизнес. Министър Трайков връчи и две от наградите на БХРА, както и Иво Маринов, заместник-министър на МИЕТ.

Много от наградените собственици и мениджъри от цялата страна бяха поканили на церемонията своите екипи и колеги от наградените туристически обекти. Тази година най-много награди получиха хотели и ресторанти от Варна и Бургас. Събитието отразяваха много журналисти от националните и регионалните средства за масова информация. Медийни партньори на събитието са в-к 24 часа, БНР, БНТ, news.bg и TVArt.

Сред спонсорите на събитието бяха:

* lинзавод Асеновград
* Българска асоциация на сомелиерите и винооценителите
* Наppy Bar & Grill
* ресторант Медитеранео - х. Иберостар Обзор бийч - Изгрев

БХРА




Автор: www.varnautre.bg

26.11.2010

Гранд хотел "Варна" с две награди от БХРА

Варна отнесе 8 от общо 31 награди, които миналата вечер раздаде Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

Годишни награди 2010

Две от тях - за Ваканционен комплекс на 2010 г. и за Хотелски мениджър на 2010 г. са за екипа на Гранд хотел "Варна".

Почти половината от туристите в Европа и България през 2020 г. ще са от Далечния изток, най-вече китайци, прогнозира министърът на икономиката Трайчо Трайков преди да връчи наградите.

"Атракции като мощите на Йоан Кръстител ни поставят на европейската туристическа карта", заяви Трайков, докато връчваше наградата в категорията за изграждане имиджа на България като туристическа дестинация. Тя отиде във фондация "Созопол", която реставрира голяма част от Стария град, нейно откритие бяха и мощите.

Като атракция бе отличен и аудио-визуален спектакъл на скалния комплекс Аладжа манастир. Една от най-престижните награди - за хотелски мениджър на годината, бе взета от Иван Портних, генерален мениджър на групата "Гранд хотел Варна". Комплексът получи и наградата за ваканционен комплекс на 2010 г. За СПА хотел бе отличен "Хисар".

Председателят на БХРА Благой Рагин засега е единственият кандидат за президент на световната хотелиерска и ресторантьорска асоциация, стана ясно още на церемонията. Изборите ще са през 2011 г., съобщава "24 часа".




Автор: nj-komentari.blogspot.com
в. Нов живот – Кърджали

30 ноември 2010 г.

Атракцион „Калоянова крепост” с годишната награда на БХРА

Годишни награди 2010

Семеен хотел „Армира” Ивайловград бе отличен за 2010 г. от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ на официална церемония по връчването на традиционните годишни награди. Много съм радостен от признанието, което приемам както лично така и за община Ивайловград и усилията, които полагаме за утвърждаването на нашия край като туристическа дестинация, сподели собственикът на хотела Любомир Бояджиев.

Ивайловградчанинът получи наградата от Иван Александров, член на УС на БХРА и Чавдар Иванов, собственик на семеен хотел „Чарлино плаза” в Русе, миналогодишният носител на приза в тази категория.

Официалната церемония по връчване на Годишните награди 2010 на БХРА се проведе под патронажа на Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма. На 14-та церемония на асоциацията в София присъстваха много гости, представители на туристически организации, партньори на БХРА от бизнеса, водещи мениджъри и собственици в туризма от страната, досегашните и новите носители на най-престижните и дългогодишните отличия в професионалната гилдия.

И още в www.ivaylovgrad.info, www.ivaylovgrad.com, ivaylovgrad.org, Нов живот-Кърджали




EconomyNews

Автор: Десислав Григоров

10 декември 2010 г.

Българските туристи - надежда за хотелиерите

Българските туристи - надежда за хотелиерите

На 14-ите годишни награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) „Гранд хотел Варна” спечели наградата на браншовата организация в категорията „Ваканционен комплекс на годината”, а генералният мениджър на комплекса бе отличен с най-престижната индивидуална награда – „Хотелски мениджър на 2010 г.”. Пред EN.bg Портних заяви, че през 2011 г. очаква над 50% от гостите на управляваните от него хотели да са български граждани.

Г-н Портних, какво е според вас нивото на мениджърите в хотелиерския бизнес в момента в България?
Според това кои са отличени в тазгодишните награди на БХРА, съдя, че в момента туристическия бранш в България разполага с широк избор от висококвалифицирани мениджъри. Победителите във всяка една категория са изключително силни професионалисти, а за качеството им говорят резултатите, които безпристрастната статистика показва.

Вие сте мениджър на хотел, разположен на морския бряг с подчертано сезонен характер. Как оценявате изминалия летен сезон?
Сезонът може да се определи като успешен. Естествено, трябва да отбележим фактът, че конюнктурата към настоящия момент за бр


  Назад към Новини