Архив

Участниците в IV Европейски коледен благотворителен бал събраха 19 500 лв. за образованието на децата в Сандански

17.12.2010

Светското събитие на месеца, организирано от Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите, под патронажа на кмета на общината Андон Тотев, се състоя в таверна „Дионисос” на СПА хотел „Свети Никола”

Над 150 участници - хотелиери, бизнесмени и общественици участваха в IV-я Европейски коледен благотворителен бал, организиран на 12 декември т.г. от Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите, туроператорите - Сандански, под патронажа на кмета на общината Андон Тотев, почетен председател на сдружението. Домакин на бала тази година беше председателят на сдружението Илия Пасков, който лично посрещна всеки гост на влизане в таверна „Дионисос” в СПА хотел „Свети Никола”, където се проведе бляскавото събитие.

IV Европейски коледен благотворителен бал

Във време на криза и изолирани от България, поради ремонта на главен път Е 79, хотелиерите, бизнесмените и предприемачите в Сандански за пореден път доказаха, че са щедри, когато става въпрос за бъдещето и образованието на децата от региона. Участниците в благотворителния бал събраха 19 500 лв., които ще бъдат изразходвани за образованието на децата на Сандански, за да бъдат те по-щастливи, по-образовани и по-умни.

Надаването откри Людмила Попангелова, собственичка на магазин „Бамбино”, която впоследствие стана и притежател на иконата на „Св. св. Козма и Дамян” - покровителите на град Сандански, като я откупи за 700 лв. Собственичката на фирма „Керамо” Лиляна Гюрова-Петрова” на няколко пъти вдигна високо летвата за картината на Добрев „Село” и я откупи за 550 лв. Кулминацията на вечерта беше, когато се разиграваше картина на Едмонд Демирджиян. Наддаването започна Росица Бабалева, интересът към уникалното платно привлече и ценителите Илия Пасков, Иван Терзиев - управител на Парк хотел „Пирин”. Най-щедър беше Илия Пасков, който откупи картината за 1500 лв. и по рицарски я подари на Иван Терзиев, за да краси фоайето на Парк хотел „Пирин”. Малко след това Ив. Терзиев му върна жеста, като откупи за 1200 лв. картина на Стоян Венев и я подари на Ил. Пасков да краси фоайето на СПА хотел „Св. Никола”.

IV Европейски коледен благотворителен бал

Най-емоционално бе наддаването за бронзовата пластика „Златното пиле”. За нея наддаваха съпругата на заместник-кмета Младен Тимчев - Костадинка и строителният предприемач Аргиров. Градоначалникът А. Тотев предположи, че пилето е петел, а не кокошка и за него ще се конкурират в наддаването дамите, но в последствие Валентин Митов установи при по-внимателно разглеждане, че е токачка. Търгът бе спечелен от Аргиров, който обяви, че дарява пластиката на съпругата си и я откупи на цена от 700 лв.

Щедри по време на търга бяха още Валентин Митов, станал горд притежател на картина на Дечко Узунов, на цена от 1200 лв. - подарена на неговата чаровна съпруга. Млечният бос Светослав Кючуков получи картината с тематика от региона - „Роженският манастир”, закупена на цена от 600 лв. и картина на млад и амбициозен автор - „Ваза с цветя” на цена от 450 лв. С напредването на вечерта наддаванията започнаха да стават все по- забавни. Бизнесменът Тодор Кунцев, който при наддаването се превъплати в ролята на Едмон Дантес, откупи картината на санданския творец и галерист Божинов на цена от 400 лв.

IV Европейски коледен благотворителен бал

Строителният предприемач и съдружник на депутата Митко Захов, Иван Андонов, след многократно наддаване с управителката на ресторанта на СПА хотел „Медите” Евелина Николова успя да откупи картината „Мелник” за 1100 лв. при първоначално обявена цена 450 лв. Изпълнителният директор на Интерхотел „Сандански” Александър Александров откупи печеното прасенце за 500 лв. и го подари на Иван. Терзиев и Валентин Митов. Заедно със своите приятели те поспориха за цените на предложените от хотелиерите ваучери за тридневни СПА пакети, екзотични процедури и романтични вечери за двама, от които организаторите прибавиха още 1200 лв. към дарителската кампания.

IV Европейски коледен благотворителен бал

За успеха на благородното дело допринесе и водещият на вечерта актьорът Николай Сотиров, който за да стигне навреме до Сандански избра най-сигурния в деня на бала ж.п транспорт. Танцов фолклорен детски ансамбъл „Празник” към община Сандански с ръководител Атанас Синански и балетна формация „Жасмин” с хореограф Марина Димова, изнесоха танцова програма и създадоха настроение за веселба и развързаха кесиите на празнуващите.

Снимки от събитието можете да видите на страницата на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите - Сандански във facebook или на неговата web страница ahrt-sandanski.com.


  Назад към Новини